Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Ρεκόρ στην απόσυρση των κλιματιστικών!

Της
Χριστίνας Τσιορωτά


-Σε 20 μόλις ημέρες αποσύρθηκαν 67.000 συσκευές
-Σπεύσατε στην Κόρινθο γιατί το κονδύλι… τελειώνει!


Η επιδότηση του 30% φαίνεται πως ήταν ισχυρότατο δέλεαρ για τους καταναλωτές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα του υπουργείου ανάπτυξης για αλλαγή της συσκευής κλιματισμού. Η ανταπόκριση έσπασε κάθε ρεκόρ με περίπου 67.000 συσκευές να έχουν αποσυρθεί σε όλη την Ελλάδα.

Δήμος Λάσκας
Πρόεδρος Εμπόρων Κορίνθου
«Κίνηση υπάρχει ,Τελειώνουν τα λεφτά όμως…»
«Με τα κλιματιστικά η κίνηση είναι μεγάλη. Ο κόσμος ανταποκρίνεται και αντικαθιστά την παλιά συσκευή κλιματισμού λαμβάνοντας και την επιχορήγηση. Εκείνο βέβαια που διαπιστώνουμε εμείς ως πρόβλημα στην αγορά τη δική μας τις τελευταίες ημέρες είναι πως τελειώνουν τα λεφτά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ήδη είμαστε στο κόκκινο. Αν δεν δοθούν στις περιφέρεις νέα κονδύλια για να συνεχιστεί η απόσυρση φοβάμαι πως πάρα πολύ γρήγορα θα τελειώνουμε. Δεν θα πιάσουμε σε καμία περίπτωση τους 6 μήνες του μέτρου. Γι αυτό και συνιστώ σε όσους επιθυμούν ν αντικαταστήσουν το παλιό τους κλιματιστικό με νέα συσκευή να το κάνουν γρήγορα διότι τελείωσε το κονδύλι! Ο κόσμος έρχεται ρωτάει, ενημερώνεται , το ψάχνει , πολλοί έχουν αντικαταστήσει την συσκευή διότι πέρα από το περιβάλλον θα δουν τη διαφορά και στη ΔΕΗ , πολλοί το έχουν κατανοήσεις και γι αυτό αποσύρουν τα παλιά κλιματιστικά.»

«Στο ΕΚΑΝ των Αγίων Θεοδώρων ο υπουργός»
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε, την Τετάρτη, τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Ανακύκλωσης (Ε.Κ.ΑΝ) στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος του υπουργείου
για την «Αντικατάσταση Ενεργοβόρων Συσκευών». Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η δράση για την απόσυρση των παλαιών κλιματιστικών έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς «σε ένα εικοσαήμερο ουσιαστικά, στο οποίο εφαρμόζεται, έχουμε απόσυρση περίπου 67.000 κλιματιστικών σε όλη την Ελλάδα, με ακόμα
μεγαλύτερη ανταπόκριση στην Αθήνα, στο Λεκανοπέδιο».


«Θ ακολουθήσει και πρόγραμμα για τα ψυγεία»
Ο υπουργός σημείωσε πως αντίστοιχο πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και για τα ψυγεία, «αργότερα όμως, αρκετά αργότερα μέσα στη χρονιά. Αυτή την ώρα, μας ενδιαφέρει η πορεία του προγράμματος σε σχέση με τα κλιματιστικά, στο οποίο υπήρξε μια κλιμάκωση τις πρώτες μέρες, όπως θα δείτε και από τα στοιχεία που σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σχετική αποκλιμάκωση» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: