Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ :ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΓΙΩΤΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

της
Τζένης Σουκαρά


«Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο που λέγεται Λιάπης και θα πρέπει να ασχοληθούν όχι οι ιστορικοί αλλά οι ψυχολόγοι του μέλλοντος. Πως ο Κος Λιάπης λέει την μια πως δεν έγινε το έργο και από την άλλη λέει πως η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έχει καμιά ευθύνη. Το έργο εκτελέστηκε σύμφωνα με τα χαρτιά που έχουμε στο δήμο και παρελήφθη μάλιστα όταν ήταν δήμαρχος ο Θ. Θωμαίδης.
Ο Κος Λιάπης οφείλει να απαντήσει εάν έχει κάνει παρεμβάσεις ο δήμος όταν ήταν αντιδήμαρχος σε προαύλειους χώρους Ιερών Ναών;
Εγώ λέω ναι! Και καλώς έγινε. Είναι υποχρέωση του δήμου άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν και βάζουν εμπόδια και μένουν εργολαβίες απλήρωτες. Είναι υποχρέωση τους προαύλειους χώρους των εκκλησιών να τους φτιάχνουμε γιατί είναι κοινόχρηστοι.
Ο Κος Γιώτης που είναι πίσω από όλα αυτά, οφείλει ή να καταγγείλει τον Κύριο Λιάπη και να τον αποπέμψει από τον συνδυασμό του, κάτι το οποίο δεν εύχομαι γιατί η παρουσία του είναι εγγύηση για ένα μεγάλο νούμερο στις εκλογές του 2010 από τον δικό μας συνδυασμό.
Δεν είδα επαναλαμβάνω καμιά ευθύνη στον Θ. Θωμαίδη. Το έργο εκτελέστηκε, όλα έγιναν ,οι παραλαβές, έγινε η πληρωμή του ενός έργου, το άλλο έργο δεν πληρώθηκε . Σκεφτείτε λοιπόν ποιοι ήταν από πίσω για να μην πληρωθεί και να έρχεται σήμερα ο Λιάπης που τα γνωρίζει αυτά 21/2 χρόνια να καταγγείλει. Την κατήγγειλε όμως, αφού χρήματα δεν έχουν χαθεί ούτε ένα ευρώ, υπάρχουν παραστατικά.
Ο Κος Λιάπης εάν έχει στοιχεία ότι το έργο δεν έχει γίνει όφειλε όχι σήμερα, εδώ και 21/2 χρόνια που τα γνωρίζει αυτά να έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα.
Δυόμισι χρόνια τώρα ο Κος Γιώτης δεν έχει πατήσει το πόδι του στο δήμο για να ενημερωθεί. Εκπλήσσομαι μετά από τόσο διάστημα που ξέρει το θέμα δηλώνει ότι δεν έχω ενημέρωση. Κρύβεται δυστυχώς!
Θα κάνω υπομονή άλλη μια μέρα για να βγει να απαντήσει επί της ουσίας και ας πάψουν και οι δύο να μιλούν για ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής .
Εμείς θα δώσουμε στην δημοσιότητα τα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι το έργο μελετήθηκε ανατέθηκε και υλοποιήθηκε επί των ημερών Θωμαίδη. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό οφείλουν να τα καταθέσουν»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΙΩΤΗ :
ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ Ο ΛΙΑΠΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ


<< Ο Κος Πνευματικός έχει μια μόνο υποχρέωση. Να απαντήσει με πειστικότητα στις καταγγελίες ενός δημοτικού συμβούλου όποιος και αν είναι αυτός. Ο Κος Λιάπης έχει άλλη μια υποχρέωση να τεκμηριώσει αυτά που καταγγέλλει. Το θέμα δεν το γνωρίζω στις λεπτομέρειές του. Δεν είχα πλήρη ενημέρωση. Γνωρίζω πως ο Κος Λιάπης μου είπε πως το έργο δεν αφορά καθόλου την δημαρχία Θωμαίδη αλλά αναφέρεται στη δημαρχία Πνευματικού. Με διαβεβαίωσε πως έχει συνέχεια πως το έργο αυτό δεν έχει εκτελεστεί και κακώς έγινε μια απόπειρα να εκταμιευθεί το κονδύλι.
Αυτές οι καταγγελίες θα πρέπει να διευρενηθούν από την δημοτική αρχή. Κανείς δεν ξεκινά από την λογική πως ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του πήγαν να κλέψουν.
Σε κανενός το μυαλό δεν περνάει. Ο Κος Πνευματικός θα πρέπει να σταματήσει να βλέπει τον εφιάλτη που λέγεται Γιώτης. Να μην τα μπερδεύει αυτά με την πολιτική αντιπαράθεση. Να απαντήσει με επιχειρήματα στις καταγγελίες Λιάπη. Διότι αυτό είναι το καθήκον του. Ο Κος Λιάπης είναι ένας δημοτικός σύμβουλος με πολλά χρόνια συμμετοχής στο Δ.Σ., έχει μια δική του οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα. ΄Όταν η παράταξη κάνει επώνυμες τοποθετήσεις που την χαρακτηρίζουν, τις κάνει είτε ο αρχηγός της, είτε η παράταξη με δελτίο τύπου. Η παράταξη όμως δεν δικαιούται να οριοθετήσει την συμπεριφορά του κάθε δημοτικού συμβούλου. ΄ Έχει λάβει μια λαϊκή εντολή ο Κος Λιάπης την ασκεί με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο, όλοι κρινόμαστε από εκεί και πέρα. Διαβεβαιώνω τους Κορίνθιους πως ούτε κρύβομαι, ούτε φοβάμαι κι αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που λέω και κάνω.

Η σχέση Λιάπη-Θωμαίδη: συνιστώ να υπάρξει λήθη εις το παρελθόν, αλλά δεν αφορά τον συνδυασμό.
“΄Όσον αφορά εμένα δεν αισθάνομαι να έχω λήθη προσωπικά για κανένα και για τίποτα γιατί δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο δυσμενές παρελθόν που πρέπει να ξεχάσω. Ο Κος Θωμαίδης έχει φιλική σχέση μαζί μου πολλά χρόνια.
Γνωρίζουμε να ξεχωρίσουμε τα όρια της προσωπικής σχέσης με την πολιτική αντιπαράθεση. Στο παρελθόν πολιτική αντιπαράθεση είχαμε συνεπώς, μπορεί να έχω και σήμερα διάφορα θέσεων αλλά δεν έχω κάτι προσωπικό να μας χωρίσει και πρέπει να ξεχάσω. Συνομιλώ πολλές φορές και σε θέματα που θα ήθελα να έχω μια γνώμη εμπειριών ανθρώπων να ξέρετε ότι ακούω πάντα με προσοχή την γνώμη του Κου Θωμαίδη. Δεν έχει έλθει η ώρα να καταρτίσω το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Αυτό το προνόμιο δεν πρόκειται να το εκχωρήσω σε κανένα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: