Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ “ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ”

του
Νίκου Νικολόπουλου


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.


Το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός ότι η εφημερίδα μας έχει δώσει δείγματα γραφής στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος διψάει για ειδήσεις που απασχολούν την καθημερινότητα του, για να γίνω πιο σαφής ,όταν χρειάζεται να μάθει τι γίνεται στο κόσμο και την Ελλάδα. Υπάρχουν έντυπα με πανελλήνια εμβέλεια με ειδήσεις πολλές και πάνω από όλα πολύ προσωπικό που αποτελείται από δημοσιογράφους, ρεπόρτερ, και πολλούς βοηθούς ώστε να βρίσκονται παντού.
Τα πράγματα στην επαρχία είναι διαφορετικά και όσοι ασχολούνται με τα Μ.Μ.Ε. το γνωρίζουν καλύτερα. Εγώ νέος και φρέσκος σε αυτά μαθαίνω καθημερινά. ΄Έτσι λοιπόν έχω να πω ότι οι συνεργάτες μια εφημερίδας είναι λίγοι ακόμη δυσκολότερη η παρουσία ανθρώπων για εξωτερικό ρεπορτάζ, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις μια είδηση και μάλιστα σε μια περιορισμένη κοινωνία όπως η Κορινθία.
Δεν φαντάζεστε λοιπόν τι χαρά νοιώθουμε όλοι όταν έχουμε μια είδηση σοβαρή για τα δεδομένα του νομού και πόσο χαιρόμαστε όλοι μόλις καταλάβουμε ότι είναι και σημαντική , όλοι οι έμπειροι δημοσιογράφοι (δεν ανήκω σε αυτούς) αντιλαμβάνονται ότι ανεβαίνει το πρεστίζ της εφημερίδος, που εργάζονται. ΄Έτσι λοιπόν τις τελευταίες είκοσι μέρες ίσως και παραπάνω με την βοήθεια όλων των συνεργατών καταφέραμε να έχουμε αρκετές τέτοιες επιτυχίες , που ανήκουν σε όλους μας από τον πρώτο τι τάξη μέχρι τον τελευταίο. ΄ Έτσι ενδεικτικά θα αναφέρω το Τ.Ε.Ι. της Νεμέας , πρώτοι εμείς γράψαμε, το νέο επεισόδιο στην διεκδίκηση των χωραφιών στο Μαψό, πρώτοι εμείς το φέραμε στην επικαιρότητα, με πρωτοσέλιδα αναφορά και τέλος την ευρεία σύσκεψη για την εγκληματικότητα στα Εξαμίλια με όλους τους φορείς του νομού συν την παρουσία του Φώτη Νασιάκου, ως εκπροσώπου του Αναστάση Παπαληγούρα, ειδήσεις πραγματικά σημαντικές που καλύπτουν πολύ σοβαρά θέματα σε τρεις δήμους του νομού.
Θέλω να καταλάβετε ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για επαρχιακό μέσο να έχει μέσα σε λίγες ημέρες αρκετές σημαντικές για όλο τον νομό και από όλους τους δήμους. Την ικανοποίηση που νοιώσαμε εμείς να είσθε σίγουροι ότι κάπως έτσι θα ένοιωθαν σε όποιο μέσον και αν συνέβαινε. Με την ευκαιρία να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους δουλεύουν
στο ”ΣΗΜΕΡΑ” και πάντα τέτοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: