Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Σ επιφυλακή φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί!

Και οι ιδιώτες γιατροί θα μετάσχουν στο εθνικό σχέδιο δράση κατά της γρίπης έτσι όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν εφημερεύοντες ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα εμβολιασμού, όταν αυτό ενεργοποιηθεί. Στο πρόγραμμα εμβολιασμού θα μετάσχουν και εφημερεύοντα φαρμακεία. Ειδικοί κατάλογοι με τις βάρδιες των εφημερευόντων γιατρών, όλο το 24ωρο, θα αναρτώνται στα φαρμακεία και σε άλλα σημεία της χώρας.
Έρχονται τα πρώτα εμβόλια
Η πρώτη παρτίδα εμβολίων αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας περίπου το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις δοθεί η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Μόλις οι υγειονομικές αρχές παραλάβουν τα νέα εμβόλια, τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα είναι σε πρώτη φάση δύο εκατομμύρια μέχρι τον Οκτώβριο, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.
Πανικός στα φαρμακεία από πολίτες
Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις ειδικών στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, εντούτοις σε πολλά φαρμακεία παρατηρείται κοσμοσυρροή για την αγορά χειρουργικών μασκών, εμβολίων του πνευμονιόκοκκου, αντισηπτικών τζελ κ.ά. Ήδη, λοιπόν, παρατηρούνται ελλείψεις στις μάσκες, στο εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, ενώ ανάρπαστα έχουν γίνει τα αντισηπτικά τζελ, τα σαπούνια και τα υγρά μαντιλάκια.Ειδικά για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, οι ποσότητες προς διάθεση έχουν εξαντληθεί και η επόμενη παρτίδα (100.000-150.000 εμβόλια) αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: