Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ένα Χρίσμα για… ΌΛΟΥΣ!

Της
Χριστίνας Τσιορωτά


Αν και νωρίς το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί ν απαντήσει. Θα εμπλακεί ή όχι; Κι αν ναι σε ποιους δήμους; Κι αν δώσει χρίσματα και καταμετρηθούν «αντάρτικα» υπάρχει η πολυτέλεια των απωλειών; Μήνες τώρα το κίνημα μιλά για ενότητα , για συνεργασία, για εμπιστοσύνη που ανακτάται από το λαό, για στελέχη που διατηρούν low profile και η εξουσία δεν είναι γι αυτά αυτοσκοπός.

«Θα ήταν καλύτερα να μην δοθεί χρίσμα. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ωριμάσει πια για να επιλέγουν μόνες τους τα πρόσωπα που θα τις διοικήσουν». Οι λέξεις ανήκουν στο νομαρχιακό σύμβουλο από το Κιάτο Θάνο Γεώργα , σαν σκέψεις όμως υπάρχουν – και μην μου πείτε όχι- στο μυαλό όλων των υποψηφίων , σε όποιο πολιτικό χώρο και να ανήκουν.
Τις προηγούμενες ημέρες ήταν η υποψηφιότητα Γιώτη. Ανεξάρτητος κατέβηκε πριν από 3 χρόνια , έπειτα όμως με τη Ν.Δ παραμάσχαλα θέλησε να κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής , για να επανέλθει και πάλι στο ανεξάρτητο και να ανακοινώσει κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2010. Ανεξάρτητος σημαίνει εδώ πως δεν μπλέκει σε διαδικασίες, όποιες κι αν είναι αυτές από το κόμμα, δεν συγκρούεται με άλλα στελέχη, παράλληλα όμως δεν εκμαιεύει και υποψηφίους από άλλους πολιτικούς χώρους.
Αν η «στήριξη» , έτσι νιώθουν καλύτερα να λένε το χρίσμα, όμως δοθεί «καλοδεχούμενη» είπε ο Γιώτης αποδεικνύοντας πως «θέλουν ομελέτα να κάνουν , τα αυγά όμως να μείνουν άθικτα». Το ΠΑΣΟΚ προς το παρόν στο δήμο Κορινθίων δεν εμφανίζει σημάδια διάσπασης και παραφωνίας , τέτοια όμως συναντούμε δυτικότερα στη Σικυώνα. Εκεί; Αν και νωρίς για να μιλάμε γι αυτά , με τις συζητήσεις μάλιστα να χαρακτηρίζονται εκ του πονηρού από κάποιους, όλοι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι για το καλό του τόπου. Τι κι αν το όνομα Χωρέμης απεμπλέκεται, η στόχευση είναι για βουλευτική έδρα, ο αριθμός και πάλι είναι μεγάλος! Η δήλωση Γεώργα χαρακτηριστική: «το ΠΑΣΟΚ να μην δώσει χρίσματα». Διότι αν δώσει; Τότε κάποιοι άλλοι αυτομάτως θα χαρακτηριστούν «αντάρτες» και δεν διαφαίνεται πρόθεση υποχώρησης και σύμπνοιας εις τον εκλεκτόν του κόμματος από κανέναν προς το παρόν με το επιχείρημα; «οι τοπικές κοινωνίες είναι πλέον ώριμες να επιλέγουν να πρόσωπα που θέλουν να τις διοικήσουν!» Αν και νωρίς το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί ν απαντήσει. Θα εμπλακεί ή όχι; Κι αν ναι σε ποιους δήμους; Κι αν δώσει χρίσματα και καταμετρηθούν «αντάρτικα» υπάρχει η πολυτέλεια των απωλειών; Μήνες τώρα το κίνημα μιλά για ενότητα , για συνεργασία, για εμπιστοσύνη που ανακτάται από το λαό, για στελέχη που διατηρούν low profile και η εξουσία δεν είναι γι αυτά αυτοσκοπός. Τα.. αντάρτικα οπωσδήποτε δεν θα υποστηρίξουν έναν τέτοιο σκοπό και μια τέτοια εικόνα… το βέβαιο είναι πως τα κόμματα σύντομα θα κληθούν να λάβουν θέση και τότε; Τότε θα δούμε εάν ο αριθμός… προς τη νομαρχία αυξηθεί και κατά πόσον! Ίδωμεν…. Άλλωστε η υπομονή είναι αρετή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: