Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΑΓ. ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

της
Τζένης Σουκαρά


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Μανωλάκη φαίνεται πως η υπόθεση της SIEMENS θα καθορίσει πολιτικές εξελίξεις, θα υπάρξουν αποκαλύψεις τέτοιες που θα φέρουν ενδεχομένως κλυδωνισμούς στο πολιτικό σύστημα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρέπει να σπάσει το απόστημα . Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση. Προβλήματα τέτοια υπήρχαν υπάρχουν και το ζήτημα είναι να μην υπάρχουν από δω και πέρα. Αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το κακό κράτος, το κακό πολιτικό σύστημα, το κακό εκλογικό σύστημα. Πρέπει τα δύο μεγάλα κόμματα, όλος ο πολιτικός κόσμος να λάβει πρωτοβουλίες ,να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Γιατί και αύριο θα έχουμε SIEMENS.Πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς, ώστε κανείς να μην μπορεί να κλέψει το δημόσιο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέσα από αυτή την ιστορία δεν φοβάσθε πως θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ επιζητώ να ταρακουνηθεί το σύστημα. Να αλλάξει σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο κεντρικά, εκεί βέβαια γίνεται το μεγάλο φαγοπότι παντού και στην Κορινθία. ΄Όλοι γνωρίζουμε προβλήματα τέτοια στο νομό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρότι το ΠΑΣΟΚ είχε μια καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, θα συμφωνήσετε πως τίποτα ακόμα δεν δείχνει απόλυτα σίγουρο και δεδομένο για το ΠΑΣΟΚ. Θέλει αγώνα για να πείσει την κοινωνία και να λάβει την αυτοδυναμία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρέπει να πείσουμε, να εμπνεύσουμε, να μιλήσουμε για τα προβλήματα . Είδατε ακόμα και ο Καρατζαφέρης ανέβασε το ποσοστό του γιατί μίλησε για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Εγώ δεν συμφωνώ με τα όσα λέει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει τις προτάσεις του. Βλέπουμε όμως το πρόβλημα. δίπλα μας, στα Εξαμίλια, στην Ξυλοκέριζα σε όλα τα μέρη της Κορινθίας, με τα θέματα της ασφάλειας κι όμως δεν τα ακουμπάμε.
Βλέπουμε τι γίνεται με τους αγρότες. Με το βερίκοκο που δεν καθαρίζει ούτε με 30 λεπτά. Μα ούτε το κόστος δεν βγαίνει. Θυμάμαι την ευχή του Ποτάκη πριν από πολλά χρόνια, οι αγρότες έκλειναν τον Ισθμό και πρωτοστατούσαμε και εμείς για μισή δραχμή για το βερίκοκο. Και σήμερα χάνεται όλο το εισόδημα . Κάποια στιγμή θα γίνει έκρηξη . Πρώτα από όλα καλό είναι όμως να αλλάξουμε εμείς οι πολιτικοί, το ΠΑΣΟΚ εν προκειμένω για να προλάβουμε αυτά που έρχονται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει εκλογών όποτε και αν γίνουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ετοιμαζόμαστε για αυτές τις εκλογές και εξειδικεύουμε τις γενικές πολιτικές και στα τοπικά προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κορινθίας είναι το νερό. Και για ύδρευση και για άρδευση. Μπορεί το υδρευτικό πρόβλημα της Κορίνθου να λύνεται και αξίζουν συγχαρητήρια, στο δήμαρχο, αλλά και σε όλους όσους έχουν συμβάλει κάνοντας βεβαίως τη δουλειά τους. Δεν φτάνει μόνο αυτό. Και η υπόλοιπη Κορινθία έχει πρόβλημα. Η παραλιακή δεν έχει νερό να πιει. Η ενδοχώρα δεν έχει νερό για άρδευση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Mε το πεπαλαιωμένο το καθεστώς του ΑΟΣΑΚ στη διαχείριση νερού, τι θα μπορούσε να γίνει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πράγματι. ΄Έχει γεράσει ο ΑΟΣΑΚ .
Δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν έχει χρήματα ανήκει δυστυχώς ακόμη στο κράτος. Ούτε να αστυνομεύσει το έργο του δεν μπορεί, ή να μαζέψει τα χρήματα . ΄Άμεσα η Κορινθία πρέπει να συζητήσει τα μεγάλα της προβλήματα όπως είναι και αυτό, να παρέμβει και νομοθετικά με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση .Να αλλάξει ο οργανισμός του ΑΟΣΑΚ ώστε και να πέσουν χρήματα αλλά και μέχρι να τελειώσει το φράγμα του Ασωπού να μην ξεραθούν οι καλλιέργειές μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν είναι δυνατόν να φρενάρουν τα πάντα, περιμένοντας μόνο το φράγμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακριβώς!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάμε σε ένα άλλο θέμα. Πως βλέπετε το ραντεβού του ΥΠΕΧΩΔΕ για την διάβρωση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μετά από τόσες διαμαρτυρίες Κα Σουκαρά κλείνουμε ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα που δεν μπορεί που δεν έχει ο άνθρωπος αρμοδιότητα. Να δούμε το υπουργό, έπρεπε. ΄Έχουμε υπουργό ,έχουμε βουλευτές, θεωρώ αυτονόητο πως έπρεπε να τον δούμε. Αν δεν προσέξουμε τέτοια θέματα σε 10 χρόνια η Κορινθία θα είναι πολύ φτωχότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: