Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΑΧΩΡΑ

Της
Χριστίνας Τσιορωτά


-Μετά το γιατρό… ζητούν αστυνομία!

Αν και συγκρατημένα ήταν υπαρκτά τα χαμόγελα στην Περαχώρα χτες , πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων του αγροτικού γιατρού ο οποίος τοποθετήθηκε με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου της Κορίνθου. Παρά τα χαμόγελα όμως οι Περαχωρίτες δεν μπορούν να μην θυμούνται και τα όσα πέρασαν τους τελευταίους μήνες κατά τους οποίους ο γιατρός; Ερχόταν με δόσεις!

«Δευτέρα και Πέμπτη είχαν γιατρό»

Δυο φορές την εβδομάδα ερχόταν γιατρός τους τελευταίους 7 μήνες στο χωριό, χωριό κεφαλοχώρι, όπως λένε οι κάτοικοι και με 15 μάλιστα οικισμούς στα πέριξ οι οποίοι τώρα το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή!


«Απαράδεκτο να μην έχουμε γιατρό έως σήμερα. Ερχόταν 2 φορές την Εβδομάδα Δευτέρα και Πέμπτη και για να γράψει φάρμακα μόνο. Αν αρρώσταινες στο σπίτι δεν ερχόταν. Έπαιρνες ταξί και πήγαινες στην Κόρινθο στο νοσοκομείο ή στο Λουτράκι σε ιδιωτικό γιατρό!»


¨Η Περαχώρα έπρεπε να έχει γιατρό μόνιμο όπως είχε παλιά. Να μένει και τη νύχτα εδώ. Αν συμβεί δηλαδή κάτι τότε τι θα κάνουμε; Έχει πεθάνει κόσμος από την έλλειψη γιατρού. Τώρα λένε ήρθε. Να δούμε , πόσο θα μείνει!»

«Παρολίγον να θρηνήσουμε θύματα»

Το χωριό εδώ και 7 μήνες δεν έχει γιατρό. Το γεγονός αυτό Παρολίγον να αποβεί μοιραίο πριν από κάποιες εβδομάδες

«Ήμουν στο κτήμα μου και με τσίμπησε μια κάμπια. Είμαι αλλεργικός και το ξέρω. Αμέσως πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στο ιατρείο. Ευτυχώς που ήταν Δευτέρα και ο γιατρός ήταν εδώ αλλιώς σήμερα δεν θα σας μιλούσα.»

«Το κτίριο υπάρχει… ο γιατρός έλειπε!»

Η υποδομή στην Περαχώρα υπάρχει…Το ιατρείο είναι ανακαινισμένο και μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα μετατράπηκε με απόφαση πάλι του διοικητή και τριθέσιο , μένει ο γιατρός να ασκεί τα καθήκοντα τους καθημερινά έτσι ώστε οι Περαχωρίτες και οι κάτοικοι των γύρω οικισμών να αισθάνονται ασφαλείας

«ζητούν να λειτουργήσει ο αστυνομικός σταθμός»

Για την ασφάλεια βέβαια πέραν της υγείας ανοίγουν το άλλο μεγάλο θέμα , την έλλειψη αστυνόμευσης. Ο σταθμός υπάρχει, είναι όμως κλειδωμένος παρά τα εκτεταμένα κρούσματα ληστειών που υπάρχουν. Οι κάτοικοι ζητούνε επαναλειτουργία σημειώνοντας πως μια περιπολία μόνο δεν είναι αρκετή ούτε σαφώς και αποτελεσματική

Δεν υπάρχουν σχόλια: