Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΕΛΑΜΨΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ…

Του
ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ, ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΌΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ.

θες το πρωί και με αφορμή τον επικείμενο καύσωνα του σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Νομαρχία, βλέπετε προβλέπονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μαζί και , οι κίνδυνοι για πυρκαγιές μεγάλοι, αλλά και ενημέρωση στους πολίτες πώς να αντιμετωπίσουν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις προστατεύοντας τον εαυτό τους αλλά και να ενημερώσουν άμεσα τις αρχές (πυροσβεστική-αστυνομία-νομαρχία) για να προλάβουν το κακό.
Είχαν λοιπόν κληθεί άπαντες δήμαρχοι-παράγοντες- όλες οι στρατιωτικές αρχές και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας, στη σύσκεψη εποπτεύουν ο νομάρχης Κος Νίκος Ταγαράς, η οποία είχε ορισθεί στις μια το μεσημέρι .
Θα μου πείτε πιο το πρόβλημα; Μπορώ να σας πω τεράστιο και εξηγούμαι, στην ώρα τους προσήλθαν όλοι οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας, ακόμη οι παράγοντες οι αντινομάρχες και ο νομάρχης ο οποίος καθυστερούσε την σύσκεψη λόγω μη προσέλευσης των δημάρχων όταν λέμε κανένας το εννοούμε.
Μάλιστα κάποιος που ήταν εκεί για άλλο θέμα έφυγε βιαστικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Κάποια στιγμή βλέπουμε με χαρά τον πρώτο δήμαρχο Βόχας Γιώργος Λιούντρης ο οποίος είχε την ευθιξία να ζητήσει συγγνώμη για την ολιγόλεπτη καθυστέρησή του.
Τελικά ο Νίκος Ταγαράς αφού τους περίμενε για πάνω από μισή ώρα αναγκάστηκε να ξεκινήσει την συζήτηση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα με την παντελή απουσία δημάρχων δεκατέσσερις τον αριθμό. Και εγώ ρωτάω έχουν τόσα σοβαρά προβλήματα που το θέμα της πυρασφάλειας είναι για όλους δευτερεύον, η απλά αδιαφορία;
Δεν είναι δυνατόν κάθε καλοκαίρι να καίγονται περιουσίες, αλλά πάνω από όλα δεκάδες ανθρώπινες ζωές και οι υπεύθυνοι ανεύθυνα να απουσιάζουν από τέτοιες συσκέψεις που αφορούν τους πολίτες που τους ψήφισαν για να τους καλυτερεύσουν τη ζωή, αλλά και να τους προστατεύσουν.
Δεν ξέρω ποια δικαιολογία μπορεί να σταθεί μπροστά σε αυτή την απουσία εγώ νομίζω καμιά και βέβαια εδώ θέλω να τονίσω και την παρουσία του αντιδημάρχου Λουτρακίου Κου Κοφινά.
Το περίεργο είναι ότι τα λιγότερα προβλήματα τα έχει ο Λιούντρης όμως ήταν εκεί, κάποιοι άλλοι που τους κάρφωσε κυριολεκτικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κος Καβέτσος ούτε τηλέφωνο , δεν πήραν.
Και όλοι ξέρουμε τέσσερις δήμους που αυτές τις ημέρες είναι στο κόκκινο. Το αστείο είναι (αν μπορεί να είναι) αν πιάσει καμιά φωτιά και δεν την προλάβουμε θα φταίει όπως πάντα η πυροσβεστική και οι πυροσβέστες, που δεν πήγαν γρήγορα, που δεν είχαν συντονισμό, που μπερδεύτηκαν.
Από ότι φαίνεται για όλα φταίει σε αυτό τον τόπο ο απέναντι, έχουμε γεμίσει πόντιους πιλάτους
Κύριοι δήμαρχοι φοβάμαι ότι έχετε χάσει την καθημερινότητα ασχολείστε με πράγματα που δεν προσφέρονται για την προστασία, όπως ας πούμε όλοι έχετε σκουπίδια αριστερά και δεξιά σε παράνομες χωματερές , όλοι οι ΧΥΤΑ είναι γεμάτοι και επικίνδυνοι και κάθε καλοκαίρι ατέλειωτες φωτιές, δεν σας ενδιέφερε η ενημέρωση. Θα πω μόνο αυτό , ο θεούλης να βάλει το χέρι του να μην υπάρξει το παραμικρό διαφορετικά μη δω κανένα να κλαίει και να οδύρεται τηλεοπτικά, δεν θα έχει απολύτως κανένα δίκιο, πάντως ο Νομάρχης και οι υπόλοιποι συζήτησαν και αποφάσισαν αρκετά πράγματα όπως η πυρασφάλεια, η οποία δεν είναι μόνο για την πυροσβεστική αλλά έργο όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: