Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Του
ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ.


Μιλούσα χθες με δύο θεσμικούς παράγοντες του νομού τον Κύριο Νανόπουλο πρόεδρο του επιμελητηρίου και τον δήμαρχο ΄Άσσου-Λεχαίου Χαράλαμπο Καμπούρη , σχετικά με το πως πάει η τουριστική κίνηση στον νομό το φετινό καλοκαίρι, κατά σύμπτωση ταύτιση απόψεων, είμαστε κοντά στην πρωτεύουσα και ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα γίνεται χαμός.
Η Κορινθία γεμάτη από το Λουτράκι μέχρι το Δερβένι αλλά και τα ορεινά γεμάτα Στυμφαλία- Φενεός . Βλέπετε ο θεός ήταν ανοιχτοχέρης όταν έφτιαχνε το νομό μας και δημιούργησε πανέμορφα και καταπράσινα βουνά, με νερά, λίμνες και τις ωραιότερες παραλίες για να απολαμβάνουμε ντόπιοι και ξένοι την θάλασσα.
Εμείς δεν έχουμε καταλάβει ότι γεννηθήκαμε σε ένα παράδεισο και δυστυχώς δεν τον σεβόμαστε καθόλου.
Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω, ατέλειωτες χωματερές (σκουπιδότοποι) που τις δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι .
Ανεύθυνα και αδιάφορα παράνομες κατοικίες που ξαφνικά ξεφυτρώνουν μέσα σε δάση, η πάνω στο κύμα, κυκλοφοριακό στους μεγάλους δήμους κομφούζιο, νερό ελάχιστο όχι γιατί δεν βρέχει αλλά γιατί ο καθένας τρύπαγε την γη όπου ήθελε μέχρι που την στερέψαμε και το χειρότερο μιζέρια παντού, πολιτικοί όλων των βαθμίδων που μπροστά στην ψήφο δεν διστάζουν να τα βάζουν με όλους και με όλα ακόμη και όταν βλέπουν ότι οι αντίπαλοι κάτι έφτιαξαν.
΄Έτσι αργά αλλά σταθερά αρχίσαμε τον παράδεισο να τον κάνουμε κόλαση, χαλάσαμε τα βουνά καταστρέψαμε τις παραλίες και υπεύθυνοι όλοι μας.
Γνωρίζοντας την οικονομική δυσκολία των ελλήνων και ότι οι διακοπές είναι πλέον για πολλούς όνειρο θερινής νύχτας έπρεπε να είχαν προβλέψει για νέες εγκαταστάσεις για μεγάλη διαφημιστική καμπάνια ώστε να προσελκύσουμε όσο περισσότερους ξένους γίνεται.
Εδώ ο ένας δήμος βγάζει το μάτι του άλλου ας πούμε του λες βοήθεια το καλοκαίρι στα σκουπίδια και σου κλείνει τις πόρτες λες και ζει σε άλλο τόπο, η Κορινθία δυστυχώς δεν έχει ξένο τουρισμό βασίζεται σε έλληνες και όλοι γνωρίζουμε την νοοτροπία του ο Έλληνας είναι κουβαρντάς και ξοδεύει, όχι όμως κορόιδο να του πιάσουμε τον κ…φαίνεται ότι πολλοί μαγαζάτορες θέλουν σε δύο μήνες να τα αρπάξουν για ένα χρόνο και αισχροκερδούν, διώχνοντας τους γιατί θα έλθουν φέτος και ούτε απέξω ξανά και δυσφήμιση παντού.
Ναι είμαστε παράδεισος αλλά με τα κολπάκια μας τον κάνουμε πολλές φορές κόλαση. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να πας σε μια ψαροταβέρνα και να χρειάζεται μια οικογένεια ένα μισθό ούτε είναι λογικό στο βουνό ψηλά εκεί το πρώην μπακαλικάκι που πουλάνε κάρβουνα και πελτέ να ζητάει αστρονομικά ποσά για λίγο γκιόσα και πατάτες. Κλείνοντας θα έλεγα να βάλουμε μυαλό να συνέλθουμε γιατί θα τους χάσουμε τα χρόνια που έρχονται και επειδή οι διακοπές κάθε χρόνο θα μειώνονται για να μη πω θα τελειώσουν οριστικά, μόνο τα σαββατοκύριακα θα μείνουν , εκμεταλλευτείτε τα διαφορετικά θα τα κλείσετε. Τα κορόιδα πέθαναν κοιτάξτε μη σας πάρουν μαζί τους. Και βέβαια οι φορείς διαφήμισης σε όλα τα αξιοθέατα όχι τσιγκουνιές εκεί που δεν πρέπει και σπατάλες για άσκοπα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: