Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ: Η ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΕΛΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ

Του
ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


ΑΝ Ο Κος ΛΙΑΠΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ,
ΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΒΑΡΙ
ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ.

Συνεχίζοντας τις καθημερινές μου συνομιλίες με στελέχη αλλά και επικεφαλής παρατάξεων του δήμου Κορινθίων δεν θα μπορούσα να αφήσω χωρίς να μην πάρω την γνώμη ενός ανθρώπου , που με την παρουσία του κοσμεί τον δήμο .
Πέρα από το μορφωτικό του επίπεδο (για εμένα δεν είναι κριτήριο) έχει περίσσια αξιοπρέπεια, ήθος, γνώση των λεγόμενων, θα έλεγα χωρίς να παρεξηγηθώ λεβεντιά. Αν δεν καταλάβατε μιλάω για τον επικεφαλής της <<ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ>> Κο Κασίμη.
Ξεκίνησα την τηλεφωνική συνομιλία με το θέμα της ημέρας ,μου είπε:
Είναι δύσκολο να κατανοήσω όλα αυτά που δημοσιεύτηκαν στον τύπο. Αν ο Κος Λιάπης έχει όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα λεγόμενά τους ας τα καταθέσει στην δικαιοσύνη και στους ασκούντες τον διαχειριστικό έλεγχο στην αναπτυξιακή. ΄Όπως και να έχει όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό κουβάρι του παρελθόντος με αλληλοκατηγορίες αλλά και αλληλοϋποστηρίξεις . Εμείς ατενίζουμε το μέλλον ως δημοτική παράταξη στο οποίο θα πρέπει να αποβλέπουν η πολιτεία και οι πολίτες της. Διεκδικούμε το μέλλον και όχι το παρελθόν. Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου μου είπε:
Ο δήμος Κορινθίων πρέπει να διεκδικήσει την ιδιοκτησία ή χρήση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου , προϋπόθεση για αυτό όπως γνωρίζουμε πρέπει να είναι η επαναχάραξη του αιγιαλού και ο χαρακτηρισμός της έκτασης ως δημόσιο κτήμα. Αυτά απαιτούν σχετικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις. Για τις οποίες πρέπει ο δήμος να κινηθεί άμεσα .
Σήμερα γίνονται κάποια έργα αποκατάστασης της περιοχής και καλώς γίνονται. Αυτά όμως θα ήταν έργα χωρίς << κινδύνους>> αν ο δήμος είχε ενεργοποιήσει το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που νομίμως έχει αλλά δεν λειτουργεί και αν τα παραπάνω έργα γινόντουσαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
Είμαστε υπέρ των πεζοδρομήσεων και μάλιστα σε ευρύτερη έκταση από τις σχεδιαζόμενες.
Μπορεί κανείς να το διαπιστώσει σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μας (εκδηλώσεις, εφημερίδα, δημόσια διαβούλευση του δήμου για το κυκλοφοριακό).
Διαφοροποιούμαστε από τις προτάσεις της δημοτικής αρχής στην Κύπρου και Περιάνδρου στην αγορά οι οποίες ,θεωρούμε, θα πρέπει να γίνουν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας .
Η θέση μας αυτή έχει εκφραστεί δημόσια ενάμισι χρόνο πριν με την κατάθεση των δικών μας θέσεων για το κυκλοφοριακό. Τελικά στην παρούσα φάση έχουμε την άποψη ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να ενημερώσει καλύτερα τους δημότες, να λειτουργήσει τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης οργανωμένα, να κάνει αποτελεσματική την λειτουργία των μαζικών μέσων μεταφοράς, να ξεκινήσει σταδιακά και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα τις πεζοδρομήσεις παράλληλα με την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων. Το έργο αυτό δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις. Διαφορετικά η πόλη θα αναστατωθεί, οι πολίτες θα δυσανασχετούν και ένα τόσο σημαντικό έργο θα ακυρωθεί στην πράξη αν αποτύχει. Τέλος να υπενθυμίσω την κάθετη διαφωνία μας με την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Η κίνηση θα κατέλθει στις εκλογές ανεξάρτητη και αυτόνομη όπως έπραξε και στις προηγούμενες εκλογές χωρίς την διεκδίκηση κομματικών χρισμάτων ή στηρίξεων.
Κατοχυρώσαμε την ανεξάρτητη πορεία μας με την καθαρότητα της πολιτικής μας δράσης τα περασμένα χρόνια στο δήμο και στην κοινωνία.
Θα πορευθούμε κοιτώντας στο μέλλον, γυρνώντας σελίδα σε ένα παρελθόν πού έχει εξαντλήσει τα πολιτικά και κοινωνικά του όρια. Κλείνοντας για μια φορά ακόμη θα πω ότι είτε τηλεφωνικά είτε τηλεοπτικά όταν συνομιλείς με τον Κο Κασίμη , μόνο να κερδίσεις έχεις και όχι να χάσεις γιατί είναι δάσκαλος και μάλιστα πανεπιστημιακός αλλά έχει εμπεριστατωμένη γνώμη, ποτέ δεν έκανε τον παντογνώστη, ποτέ δεν πρόσβαλε , η έθιξε κάποιον ακόμη και πολιτικά, που θα έλεγα έχει όλο το δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: