Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Του
Νίκου Νικολόπουλου


ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΟ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Από τα τέλη Απριλίου μπήκε ξαφνικά στην ζωή μας ένας νέος φόβος ένας νέος ιός. Στην αρχή τον ονομάσαμε γρίπη των χοίρων , μετά επειδή όλοι γέλασαν τον ονόμασαν νέα γρίπη. Πάντως όπως και να την λένε έχει πολλά κρούσματα παγκοσμίως και δυστυχώς θανάτους και μάλιστα πολλούς.
΄Έτσι και στην Ελλάδα παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων τα κρούσματα καθημερινά πληθαίνουν , το μόνο ευχάριστο, η μη βαρύτητα των περιστατικών θα έλεγα, ήπιας μορφής μέχρι τώρα.
Με αφορμή λοιπόν της πανδημίας σε όλη την χώρα, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κο Μπεγλίτη και την παρουσία της Κας Φαρμάκη και του Κου Βενετσάνου , επισκέφτηκε το νοσοκομείο Κορίνθου και πιο συγκεκριμένα τον διοικητή του Νοσοκομείου Κο Βιρβίλη , τον πρόεδρο των εργαζομένων κύριο Σαβανό και το επιστημονικό προσωπικό, ούτε ώστε να έχουν σφαιρική άποψη για το τι γίνεται αλλά και τι ετοιμασίες υπάρχουν για τον ιό της γρίπης, δείχνοντας έτσι την κοινωνική ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ να τονίσουμε ότι με την ανά τον κόσμο αύξηση των κρουσμάτων δόθηκε η ευκαιρία στους ερευνητές να βγάλουν κάποια συμπεράσματα γιατί αν δεν προλάβουμε από το φθινόπωρο και με την έναρξη του σχολικού έτους και την πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα. Η παρασκευή του εμβολίου είναι θέμα χρόνου (σιγά μην χάσουν οι εταιρείες) και από τις πρώτες ενδείξεις θα είναι σύντομα έτοιμο. Το υπουργείο μας διαβεβαιώνει ότι έχουν παραγγελθεί μεγάλες ποσότητες για όλη την χώρα. Μόλις είναι έτοιμο, το εμβόλιο θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά , τους γέροντες και τους βαριά ασθενείς. ΄Όσο αφορά τα σχολεία θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να μην συμβεί το παραμικρό. ΄Άλλωστε και εδώ οι δηλώσεις Μπεγλίτη-Βιρβίλη ήταν καθησυχαστικές χωρίς τόνους κομματικούς χωρίς λέξεις που να τρομοκρατούν, αντιθέτως να καθησυχάσουν το νομό και τους κατοίκους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι από τον υπουργό μέχρι τον τελευταίο δεν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να προετοιμάσουν νοσοκομεία, γιατρούς και προσωπικό για παν ενδεχόμενο και να μην περιμένουν την ύστατη ώρα, διαφορετικά αν έχουμε πανδημία θα αντιμετωπίσουμε πανικό και φόβο από τον απλό κόσμο και βέβαια όλοι να δείξουμε ηρεμία και όχι να παίρνουμε το πρώτο αεροπλάνο για εμβόλιο στο Λονδίνο, αυτά δείχνουν λαό με τριτοκοσμική λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: