Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Βοήθεια…. Από το ΕΣΠΑ!

Της
Χριστίνας Τσιορωτά


-Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εντάσσεται στο πλαίσιο
-Χαρτιά καταθέτουν οι δήμοι στην Περιφέρεια


Είδε και αποείδε η Πολιτεία και αφού έχει σε ισχύ το Ε.Σ.Π.Α είπε να απαλλαγεί απο έναν μεγάλο – τεράστιο βραχνά της. Εντάσεις λοιπόν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο με στόχο τι άλλο; Από το να το κρατήσει ενεργό, δεκάδες ηλικιωμένοι να μην χάσουν την φροντίδα τους και δεκάδες εργαζόμενοι να μην χάσουν την δουλειά τους.
«Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών τα προγράμματα Βοήθεια Στο Σπίτι από δω και πέρα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν ως δήμοι να υποβάλλουμε δικαιολογητικά στην περιφέρεια Πελοποννήσου για να συνεχιστεί το πρόγραμμα και πρέπει να ενημερώσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη απο τις υπηρεσίες του προγράμματος να επικοινωνούν με το δήμο»

«Αναγκαία η συνέχιση του προγράμματος»

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί δεκάδες ηλικιωμένους σε όλη τη περιφέρεια και δυστυχώς έως σήμερα έχει κινδυνέψει πολλές φορές. Οι εργαζόμενοι του μάλιστα ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο χρόνο βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την συνέχιση του προγράμματος αλλά και την χρηματοδότησή του , παράλληλα δε και την δική τους εργασιακή εξασφάλιση. Πλέον το πρόγραμμα φαντάζει εξασφαλισμένο αν και υπάρχει η περίπτωση των ιδιωτών η οποία δεν συμφέρει τους εργαζόμενους. « Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είχαν παρουσιαστεί φαινόμενα διότι δίνει το δικαίωμα το θεσμικό πλαίσιο και ιδιώτες να έρχονται και να χτυπήσουν τα προγράμματα.. κάτι τέτοιο βέβαια είναι σαφές πως θα ήταν κατά των εργαζομένων και γι αυτό θα ήταν καλό να αποκλειστεί από το θεσμικό πλαίσιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: