Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

-Τι προβλέπει το σχέδιο δράσης

Τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας κατά της νέας γρίπης αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, κατά τη συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα λάβει τα εμβόλια, στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν όταν το σκεύασμα λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών και της ΕΕ. Οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια.

«Ο ιός έχει σταθεροποιηθεί»

«Δεν πρέπει να κάνουμε σενάρια. Πιστεύω ο κόσμος δεν πρέπει να μπει σε πανικό, τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά στοιχεία μας δείχνουν πως ο ιός της γρίπης αυτής έχει σταθεροποιηθεί, δεν δείχνει εναλλαγές που σημαίνει πως όλοι θα πρέπει να είμαστε καθησυχασμένοι για να μην μπούμε σε σενάρια τρομολαγνίας και πανικού. Να κάνουμε διακοπές και να περιμένουμε την εξέλιξη της πανδημίας η οποία πραγματικά θέλει προσοχή»


«Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες»

«Κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, τα παιδιά από 5 χρόνων ,οι έγκυες, οι χρόνια αποφρακτικοί άνθρωποι, οι διαβητικοί , οι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα καρκίνου, που σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν με το κοινό εμβόλιο της γρίπης και κατ επέκταση να δούμε και τον εμβολιασμό τους από το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου. Χωρίς πανικό όλα αυτά βέβαια. Όσο για το Σεπτέμβρη , είναι ένα σενάριο αυτό του πανικού. Όμως να ξεφύγουμε από αυτό. Οι γιατροί της δημόσιας υγείας με τους επιδημιολόγους έχουν τον πρώτο λόγο. Εμείς οι κλινικοί γιατροί δεν πιστεύουμε αυτά που βγαίνουν, πιστεύουμε πως θα υπάρξει αντιμετώπιση. Εμείς οι πνευμονολόγοι φοβόμαστε την ιογενή πνευμονία γι αυτό και οι ευπαθείς ομάδες ν απευθυνθούν στο γιατρό τους ακόμα κι αν έχουν πονόλαιμο . Το εμβόλιο πιστεύω πως θα καθυστερήσει διότι θα πρέπει να γίνουν κλινικές μελέτες και να πιστοποιηθεί.»

«Προσλήψεις και 100 νέες κλίνες ΜΕΘ»

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και αύξηση κατά 100 των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου το Εθνικό Σύστημα Υγείας να είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Σχετικά με το ζήτημα των σχολείων, ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργείο Παιδείας και η κατάσταση θα αξιολογηθεί και θα κριθεί με βάση την εξέλιξη του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: