Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

του
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΟΥΒΗ


Παρά τις επίμονες προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών, το Κιάτο εξακολουθεί και σήμερα να μην έχει πόσιμο νερό. Οι εξαγγελίες ότι βρέθηκε επάρκεια νερού καλής ποιότητας από το Κλημέντι ή την Βελίνα στην πράξη δεν επαληθεύτηκαν, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος τα πράγματα, είναι λίγο και δεν επαρκεί. Βρισκόμαστε στο 2009 και επισήμως έχει ανακοινώσει η Δ.Ε.Υ.ΑΣ ότι μέχρι νεωτέρας ανακοινώσεως, ισχύει η διαπίστωση του Γενικού χημείου του Κράτους, ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να πίνουν νερό από τις βρύσες στα σπίτια τους, γιατί το νερό είναι ακατάλληλο. Για τις σημερινές ανάγκες το Κιάτο παίρνει νερό από γεωτρήσεις αμφιβόλου ποιότητας όπως όλες οι δειγματοληψίες έχουν δείξει έως σήμερα. Χρησιμοποιείται μόνο για χρηστικές ανάγκες. Τίθενται όμως ορισμένα σοβαρά ερωτηματικά . Γιατί ο δήμος Σικυωνίων δεν δρομολογεί την αξιοποίηση της ιδιόκτητης γεώτρησης του δημοτικού διαμερίσματος Κεφαλαρίου-Στυμφαλίας;
Για να φρεσκάρουμε την μνήμη όλων, θυμίζουμε ότι με φροντίδα του αείμνηστου δημάρχου Γ. Γιαννόπουλου είχε αγοραστεί γεώτρηση στο Κεφαλάρι. Μάλιστα τότε άρχισε να υλοποιείται το υδρευτικό δίκτυο που όμως ποτέ δεν έφθασε στη ιδιόκτητη γεώτρηση. Σταμάτησε κάπου στο Κλημεντοκαίσαρι. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο δήμος βρήκε κατάλληλο νερό στο Κλημέντι και την Βελίνα .
Αποδείχτηκε στην πράξη ότι δεν επαρκούσε. Σήμερα ο δήμος Σικυωνίων βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να μην έχει πόσιμο νερό. Είναι το υπ.αριθμόν ένα καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κιάτο. Λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Η απαγόρευση της Δ.Ε.Υ.ΑΣ ισχύει, οι δημότες πληρώνουν χαράτσι 80% για αρδευτικά έργα που θα γίνουν ,,, και δεν γίνονται.!!
Οι κάτοικοι καλούνται να κάνουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στο νερό που δεν πίνουν..!
Η Δ.Ε.Υ.ΑΣ για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της δανείζεται και ταυτόχρονα κάνει κινούμενες διαφημίσεις σε ΤΑΧΙ της πόλεως στέλνοντας το μήνυμα κάντε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
΄Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε…
΄Έλεος ….Κύριοι της ΔΕΥΑΣ, τα καμώματα σας τα βλέπει ο κόσμος και γελά….
Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι σύντομα θα αντικατασταθεί το απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο της πόλεως με χρήματα που εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ (1.030.000ευρώ). Πάνω στο θέμα αυτό μόνο συγχαρητήρια ανήκουν στο δήμο Σικυωνίων γιατί πρόκειται για ουσιώδες έργο που έχει άμεση σχέση με την υγεία των κατοίκων του Κιάτου. Στο μεταξύ έχει δρομολογηθεί και δεύτερη μελέτη και σύντομα θα είναι στα χέρια του δημάρχου προκειμένου να γίνει αντικατάσταση και δευτέρου τμήματος του δικτύου μέσα στην πόλη προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ από το πρόγραμμα Θησέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: