Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Της
Χριστίνας Τσιορωτά


-Στο + 32% οι πυρκαγιές σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο
- Δ. ΚΑΒΕΤΣΟΣ Άργησε ο σχεδιασμός! Θα μας βρει το κακό και θα λέμε γιατί!


Όταν ακούς πως η «ήρεμη» μέρα για την Κορινθία έχει τουλάχιστον 6-7 εστίες , κι όταν αυτό λέγεται από χείλη όπως είναι αυτά του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου , τότε ναι θα πρέπει ν ανησυχείς και ν ανησυχούμε όλοι.

«Τρέχει και…
ευτυχώς φτάνει η Π.Υ!»


Η κατάσταση έτσι όπως διαγράφεται καθημερινά μέσα από το δελτίο συμβάντων είναι δύσκολη. Η υπηρεσία δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό καλείται όμως τον φετινό Ιούλιο ν ανταποκριθεί σε περισσότερες πυρκαγιές απ ότι τον περσινό αντίστοιχο μήνα. Μεγάλος Βραχνάς; Τα χόρτα που δεν καθαρίστηκαν ποτέ! « Χρειάζεται προσπάθεια απ όλους, οι φωτιές είναι πάρα πολλές. Έχουμε ένα ποσοστό 32% περισσότερες εστίες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Βλέπετε και εσείς πως το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο . τα πρανή έχουν καθαριστεί αλλά όχι επαρκώς , σε εθνικό δίκτυο αλλά και σε αγροτικούς. Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων δεν τα έχουν καθαρίσει με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι μεγάλος και πάντα εν δυνάμει. Πως θα προλάβουμε όταν έχουμε παράλληλες φωτιές. Πιστεύω να πάνε όλα καλά με τον καύσωνα όμως χρειάζεται προσπάθεια και επαγρύπνηση απ όλους. Μπαίνουμε στον Αύγουστο και ακόμα μιλάμε για εγκαταλελειμμένα αγροκτήματα. Έχουμε 6-7 φωτιές καθημερινά και αυτή είναι μια ήσυχη μέρα!»

«Στο κόκκινο Επιδαύρου – Ισθμού κ Περαχώρας – Μαυρολίμνης»

Από τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι οι επαρχιακές οδοί Επιδαύρου – Ισθμού και Περαχώρας – Μαυρολίμνης. Εκεί έχουμε πολλές φωτιές σε ι.χ και έχει ξεφύγει η φωτιά από τα αυτοκίνητα και έχει πάει σε δασική έκταση. Ευτυχώς έως τώρα έχουμε προλάβει τα χειρότερα. Κάνω έκκληση σε όλους τους δήμους να καθαρίσουν τα χόρτα , θα σώσουμε το περιβάλλον. Από προσωπικό είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι , είμαστε λίγο καλύτερα στα μηχανήματα και αυτό είναι θετικό.»


Δημοσθένης Καβέτσος
Διοικητής ΠΎ Κορίνθου :
δυστυχώς έχουμε αργήσει!

«Αυτό που θέλω να πω είναι : οι φωτιές ειδικά στην περιοχή μας είναι υπόθεση όλων μας. Δεν θέλω να τραγικοποιώ τα πράγματα όμως είναι αργά. Όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει τον Απρίλη. Έχουμε αργήσει. Τώρα είναι αργά και είναι η ύστατη έκκληση . έπρεπε νωρίτερα να τα έχουμε κάνει όλα αυτά , θα μας βρει το κακό και θα λέμε γιατί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: