Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ: ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΜΕΑ

Του
Νίκου Νικολόπουλου


ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ .
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΩΝ ΜΕ 3200 Τ.Μ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.


Χρόνια τώρα ακούγαμε για Τ.Ε.Ι. στην Νεμέα και ΤΕΙ δεν βλέπαμε ως συνήθως, το μυαλό μας πήγαινε ότι και αυτό ήταν ένα ακόμη θα στις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτικών ηγεσιών του τόπου. Μέχρι που προχθές συμπτωματικά έπεσε στα χέρια μας η εφημερίδα <<ΘΑΡΡΟΣ>> της Μεσσηνίας και εκεί διαβάσαμε τα ευχάριστα, ότι το συμβούλιο των Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ζητά την ίδρυση τμήματος <<ΑΜΠΕΛΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ>>,στην Νεμέα. Χθες λοιπόν επικοινωνήσαμε με τον Κώστα Καλατζή τον δήμαρχο, για να έχουμε καλύτερη ενημέρωση και μας είπε:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είχα σκοπό αυτή τη στιγμή να μιλήσω μέχρι να ολοκληρωθεί το θέμα, όμως από την στιγμή που μου λέτε ότι εφημερίδα της Μεσσηνίας το γράφει θα σας πω δυο λόγια. Μετά από απόφαση του συμβουλίου των Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, είμαστε μόλις ένα βήμα πριν από την οριστική απόφαση να ιδρυθεί το Τ.Ε.Ι στην Νεμέα, μέσα στον Σεπτέμβριο η πρόταση αυτή που πάρθηκε στον Καλαμάτα θα πάει στο ανώτατο συμβούλιο τεχνολογικής εκπαίδευσης για να πάρει το οριστικό οκέι ώστε από την εκπαιδευτική περίοδο 2010-2011 να λειτουργήσει κανονικά το Τ.Ε.Ι στην Νεμέα.
Κύριε δήμαρχε, υπάρχει περίπτωση ακύρωσης ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατά την ταπεινή άποψη και με αυτά που γνωρίζω όχι, συνεχίζοντας ο δήμαρχος μας είπε εδώ θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, το υπουργό μας Αναστάση Παπαληγούρα πού πάντα αγωνίζεται για τα προβλήματα της Κορινθίας , αλλά και όλους τους θεσμικούς παράγοντες του νομού, βουλευτές, νομάρχη και όποιος άλλος έβαλε λιθαράκι σε αυτή την ιστορία, ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους και τους αντιπροέδρους των Τ.Ε.Ι Καλαμάτας για την άψογη εδώ και δώδεκα μήνες συνεργασία τους. Πέρασαν εννέα ολόκληρα χρόνια και τελικά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και νοιώθω δικαιωμένος που το ΣΑΤΕ θα ανακηρύξει την Νεμέα σε πανεπιστημιούπολη.
Κύριε δήμαρχε , υπάρχει υποδομή ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι υπάρχει και ο χώρος σε λίγο καιρό , μετά το οκέι με μικρές παρεμβάσεις θα δεχθεί τους πρώτους φοιτητές. Το κτίριο είναι το εθνικό ίδρυμα νεότητας 3200 τ.μ. Οι φοιτητές που θα μένουν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Νεμέα μπορεί να τους δεχθεί ώστε αμέσως να μείνουν στην πόλη χωρίς πρόβλημα και συγχρόνως να δεχθούν την φιλοξενία των κατοίκων.
Κλείνοντας να πω μπράβο δήμαρχε, ευχόμαστε να εκλείψει παντελώς η μιζέρια και η μικροπολιτική . Μια ιστορική πόλη σαν την Νεμέα το είχε ανάγκη αυτό το Τ.Ε.Ι. Είναι κέρδος που ανήκει σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: