Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ

Της
Χριστίνας Τσιορωτά

-Έτοιμο από κάθε άποψη το νοσοκομείο Κορίνθου
-Συνάντηση ενημέρωσης Διοικητή κ κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ


Προβληματισμός επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για το τι θα συμβεί με τους εμβολιασμούς κατά του ιού της νέας γρίπης σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών και σε όσα παρουσιάζουν αλλεργία στο αυγό. Την ίδια ώρα, οι γιατροί εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενο «μπλακ άουτ» στα δημόσια νοσοκομεία από πολίτες που θα θέλουν να υποβληθούν σε εξετάσεις. Επί της παρούσης πάντως το σύστημα δηλώνει έτοιμο με τα νοσοκομεία της περιφέρειας να αναπτύσσουν και να επικαιροποιούν σχεδιασμούς


«Ψυχραιμία και ετοιμότητα»

«Το θέμα της γρίπης έχει δυο άξονες. Το λέει και το υπουργείο και οι γιατροί. Απόλυτος καθησυχασμός ο ένας δεν υπάρχει λόγος για πανικό και ο δεύτερος άξονας είναι για απόλυτη εγρήγορση για οτιδήποτε συμβεί μέσα στις υγειονομικές υπηρεσίες. Το ένα είναι διαφορετικό από το άλλο αλλά και τα δυο ξεκάθαρα» δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Βιρβίλης ο οποίος δέχτηκε χτες επίσκεψη από κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο είχε σαν στόχο την ενημέρωση περί ετοιμότητας πάνω στο θέμα της γρίπης. « Ήταν χαρά μου που δέχτηκα το κλιμάκιο αυτό. Αναπτύξαμε απόψεις αλλά και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των θεμάτων της γρίπης αλλά και γενικότερα για την ετοιμότητα του νοσοκομείου της νόσου η οποία έχει λάβει εξελικτική και δυναμική μορφή. Ήταν καλή συνάντηση , μιλήσαμε ουσιαστικά και συγκεκριμένα χωρίς διάθεση για άλλες εκμεταλλεύσεις . ευχαριστώ τον βουλευτή και είμαστε στη διάθεσή τους.

Πάνος Μπεγλίτης: «Έτοιμο το νοσοκομείο της Κορίνθου»

«Συναντηθήκαμε με τον διοικητή με στόχο να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενημερωθούμε για την προετοιμασία των υποδομών του νοσοκομείου αλλά και την προετοιμασία σε ανθρώπινο δυναμικό για την αντιμετώπιση της ενδεχόμενης εμφάνισης της γρίπης. Ευθύς εξ αρχής διαβεβαιώνω τους πολίτες πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια της διάθεσης να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια και στην ετοιμότητα. Χρειάζεται ψυχραιμία και όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στο κλίμα αυτό καθώς και στην αναγκαία ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη. Χαίρομαι για την συνάντηση αυτή που είχαμε , ήταν σε υψηλό επίπεδο το νοσοκομείο μας μπορεί να παίξει επιτελικό και συντονιστικό ρόλο στην εμφάνιση του φαινομένου. Υπάρχει ετοιμότητα και διάθεση για δουλειά. Είχαμε μια γενικότερη ενημέρωση για τον συντονισμό που υπάρχει στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής. Γνωρίσουμε τα προβλήματα του νοσοκομείου και θα είμαστε εδώ για κάθε δυνατή βοήθεια».


«Σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας»

Ανάλογες επισκέψεις απο κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ έγιναν και σε άλλους νομού της περιφέρειας Πελοποννήσου , διαπιστώθηκε και εκεί η ετοιμότητα των ιδρυμάτων και η διαρκής ενημέρωση του προσωπικού για το ενδεχόμενο της έξαρσης από το Σεπτέμβριο (σελ 13)

Δεν υπάρχουν σχόλια: