Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Επανέρχεται ο Εφιάλτης των χημικών;

Της
Χριστίνας Τσιορωτά


-Ο φάκελος είναι στο ΥΠΕΧΩΔΕ για έγκριση είπε στο Δ.Σ Λουτρακίου ο Παύλος Παύλου
-Γ.Σοφίας : Αποκλείεται να το επιτρέψουμε!

Ήταν 5 Απριλίου του 2008 όταν ο δήμος Αγίων Θεοδώρων σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση είπε ένα τεράστιο όχι στην πρόθεση επενδυτικής κίνησης για μονάδα χημικών στην περιοχή Σουσάκι. Λίγες ημέρες πριν είχε μεταφέρει την πρόθεση ως πληροφορία που ο ίδιος είχε, στο Δ.Σ Λουτρακίου ο πρώην δήμαρχος Παύλος Παύλου τονίζοντας πως άμεσα και το Λουτράκι θα πρέπει να πάρει θέση. Στις 11 Μαρτίου τα έγγραφα είχαν φτάσει και στη νομαρχία Κορινθίας , έγγραφα τα οποία όμως έως και την λαϊκή συνέλευση του Απρίλη δεν είχαν φτάσει στο δήμο στα όρια και του οποίου ήταν το Σουσάκι.


Ο δήμος Αγίων Θεοδώρων έχοντας στα χέρια του την μελέτη αναφέρει τους λόγους για τους οποίους αντιδρά σε αυτήν την εγκατάσταση με σημαντικότερο εξ αυτών; Η αποθήκευση και διακίνηση Στιρενίου ενός υλικού καρκινογόνου αποδεδειγμένα στα ποντίκια και σε φάση εξετάσεων και ερευνών για το αν την ίδια αντίδραση έχει και στον ανθρώπινο οργανισμό. 5 με 6 φορές το χρόνο θα γίνεται διακίνηση αναφέρει η μελέτη ουδείς βέβαια πιστεύει κάτι τέτοιο δεδομένου ότι ο μόνος χώρος στην Επικράτεια που κρίθηκε πως μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια εγκατάσταση ήταν ο δήμος των Αγίων Θεοδώρων
Λίγες ημέρες μετά ιδία απόφαση αρνητική έλαβε και το Δ.Σ Λουτρακίου – Περαχώρας , στο ίδιο μήκος κινήθηκε και το νομαρχιακό συμβούλιο.


«Τι είπε ο Παύλου στο συμβούλιο»

Σήμερα , 1,5 χρόνο μετά, το θέμα επανέρχεται απο τον ίδιο άνθρωπο τον Παύλο Παύλου στον ίδιο χώρο στο Δ.Σ Λουτρακίου. « Πριν απο 1 και περισσότερο χρόνο , τον Φεβρουάριο του 2008 από αυτή τη θέση είχα αναφέρει πως κάτι επεξεργάζονται στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων εταιρίες χημικών προϊόντων. Τότε λοιπόν έγιναν συγκεντρώσεις και ενέργειες από το δήμο και από εμάς και το θέμα έχει εξαφανιστεί. Πήγε η ΜΠΕ στο νομαρχιακό συμβούλιο η οποία ομόφωνα απορρίφθηκε, αυτό θέλω να το ελέγξετε. Η δεύτερη πληροφόρηση λέει πως μεταβιβάστηκε στην περιφέρεια η οποία ενέκρινε την ΜΠΕ. Κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ προφανώς προς εκτέλεση της επένδυσης. Αυτό εκτός από τη μέγιστη περιφρόνηση στη Τ.Α εκτός από την περιφρόνηση στους θεσμικούς φορείς που έφεραν αντιρρήσεις , οι οποίοι διεξοδικά ανέφεραν για ποιους λόγους δεν πρέπει να γίνει αυτή η εγκατάσταση , εν τούτοις δεν ξέρω πως και γιατί το υπουργείο επιμένει και όσοι ενδιαφέρονται πίσω από αυτήν την κατάσταση διότι προφανώς υπάρχουν συμφέροντα. Θα παρακαλέσω να ελέγξετε τα γεγονότα και την πληροφόρηση η οποία σας λέω κατά 99% είναι αληθινή, και πρέπει να σταθούμε μαζί πάλι με τον Άγιο Θόδωρα , δεν ξέρω τι ξέρουν κι εκείνοι. Σας λέω την πληροφορία που μου ήρθε σήμερα το μεσημέρι. Αυτό ζητώ να ερευνηθεί.» Την πληροφορία Παύλου να σημειωθεί γνώριζε και ο Παύλος Μίχας ο οποίος μίλησε για έγγραφα που την αποδεικνύουν.

Η θέση του δήμου»

Ο Δήμαρχος Γιώργος Σοφίας αιφνιδιασμένος απο την εξέλιξη και την αναφορά Παύλου μίλησε στο συνάδελφο Νίκο Νικολόπουλο για ένα έργο το οποίο δεν πρόκειται σε καμία πε΄ριπτωση να γίνεις την περιοχή αυτή δεοδμένης της αντίδρασης που υπάρχει και των επιχειρημάτων που ήδη έχουν αναφερθεί. Οι Άγιοι Θεόδωροι δεν εμφανίζονται κάτω από καμία πορυπόθεης διατεθειμένοι να δεχτούν την μονάδα προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: