Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ: ΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

του
Νίκου Νικολόπουλου


ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΔΡΑΝΗΣΑΜΕ. ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΧΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ,
ΗΔΗ 1.800.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.


Έγινε χθες βράδυ δημοτικό συμβούλιο στη Βόχα ,δυστυχώς χαλάσανε και οι βοχαίτες, το Δ.Σ. τελείωσε γύρω στα μεσάνυκτα. Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο ρωτώντας τον για τις βραδινές εξελίξεις και τα σοβαρότερα θέματα που συζητήσανε. Ο δήμαρχος Κος Λιούντρης αναφέρθηκε αμέσως στο θέμα κονδυλίων από το Θησέα γιατί η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για αδράνεια, είπε λοιπόν όταν ανέλαβα δεν βρήκα ούτε μια μελέτη, αναγκάστηκα να ξεκινήσω από την αρχή και γνωρίζετε πόσο χρονοβόρες είναι αυτές οι διαδικασίες, δεν καταλαβαίνω γιατί με κατηγορεί ο Κος Χριστοδούλου όταν ήταν όλα στον αέρα, στην δική του περίοδο.
΄Έρχομαι στο σήμερα αυτή τη στιγμή υπάρχει κονδύλι εγκεκριμένο 1.800.000ευρώ για έργα στο δήμο, αυτά τα χρήματα μοιράζονται 1.280,000 για ύδρευση στο Ζευγολατιό και το Βραχάτι με έτοιμη την μελέτη για νέες δεξαμενές και καινούργιο δίκτυο, ένα έργο που θα δώσει μεγάλη ανάσα σε όλη την περιοχή. Ακόμη 287.000 ευρώ για την παραλία Βραχατίου με πεζοδρόμηση ,φωτισμούς και διαμόρφωση της περιοχής, το έργο θα ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου για να μην χαλάσουμε την καλοκαιρινή σεζόν στους καταστηματάρχες της παραλίας και θα το παραδώσουμε στους κατοίκους στο τέλος του χρόνου.
Ακόμη 324,000ευρώ για την αγροτική οδοποιία όλων των δημοτικών διαμερισμάτων ένα έργο που ήταν χωρίς μελέτη και αναγκαστήκαμε να το ξεκινήσουμε από την αρχή. Το έργο λογικά θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί γύρω στον Οκτώβριο. Νομίζω ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας κατηγορεί για απραξία εκτός και αν όλα γίνονται για μικροπολιτικά οφέλη, τελευταία και πιο δύσκολη ερώτηση, τελικά γνωρίζετε κάτι για την τοποθέτηση του δεματοποιητή; Η απάντηση είναι όχι .Δεν γνωρίζω περισσότερα από εσάς και όλους τους Δημάρχους της ανατολικής Κορινθίας, έχω όμως να πω τούτο, θα πρέπει όλοι οι Δήμαρχοι αλλά και οι αντιπολιτεύσεις των Δήμων να αφήσουμε τις γκρίνιες , τα τερτίπια αναλαμβάνοντας όλοι το πολιτικό κόστος και να πάρουμε μια κοινή απόφαση για να κλείσει το μέγα θέμα, τα σκουπίδια . Σε λίγο δεν θα έχουμε όλοι που να τα πάμε, ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς που έχει εκλέξει, όχι λόγια λοιπόν αλλά έργα, αυτά είπε ο δήμαρχος Βόχας, εμείς είμαστε ανοικτοί σε κάθε δημότη η δημοτικό σύμβουλο να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: