Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ

της
Τζένης Σουκαρά


Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ των δημάρχων της Κορινθίας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για το θέμα της διάβρωσης των ακτών. Το θέμα συζητήθηκε χθες κατά την συνεδρίαση της ΤΕΔΚ ,όπου ορίστηκαν και οι κατευθυντήριες γραμμές που θα τηρηθούν κατά το ραντεβού αυτό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Βόχας η επίτευξη της συνάντησης αυτής έγινε μετά από παρέμβαση της Αθηνάς Κόρκα ,ενώ κατόπιν πρόκειται να ενημερωθεί και ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς .
<< Χρειάζεται αγώνας και πίεση και κινητοποίηση ώστε ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί όλη την παραλιακή Κορινθία να βρει τη λύση του >>δηλώνει με αυτοσυγκράτηση ο Αντώνης Κλαδούχος δήμαρχος Ξυλοκάστρου, γνωρίζοντας εξ αρχής πως χρειάζονται πολλά περισσότερα από ένα ραντεβού και μια δέσμευση.
<< Η διάβρωση των ακτών είναι ένα μεγάλο θέμα και δεν μπορεί να λυθεί μεμονωμένα από κανένα δήμο. Πρέπει να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη, κυρίως πρέπει να βρεθούν και τα κονδύλια. ΄Όμως για να κάνουμε και μια σωστή προσέγγιση θα πρέπει άμεσα ότι αυθαίρετες επεμβάσεις έχουν γίνει στον αιγιαλό και στην παραλία θα πρέπει να απομακρυνθούν. Το μεγαλύτερο κομμάτι του προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι από αυθαίρετες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ακόμα και από δήμους αλλά κυρίως από ιδιώτες στο παραλιακό μέτωπο.
Ο καθένας μεταφέρει ανατολικότερα το πρόβλημα. Θα πρέπει λοιπόν αν θέλουμε να κάνουμε μια σωστή προσέγγιση να δούμε και το θέμα των ευθυνών και των δήμων στο πρόβλημα>>δηλώνει ο Αλέκος Πνευματικός υπογραμμίζοντας την πολυπλοκότητα αντιμετώπισης του θέματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: