Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ «ΝΑΡΚΗ» ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Φωτιά έχουν πάρει τα χέρια των υπαλλήλων στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου. Δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν δικηγόρους οι οποίοι έχουν αναλάβει υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών. . «Είναι γεγονός λοιπόν πως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ο δικηγορικός σύλλογος της Κορίνθου το έχει εντοπίσει διότι είναι ο μόνος σύλλογος στη χώρα ο οποίος εξυπηρετεί τους δικηγόρους βοηθώντας τους στην διαδικασία είσπραξης κάποιων απαιτήσεων. Βλέπουμε λοιπόν ότι η κίνηση είναι τρομακτική τον Ιούλιο. Οι υπάλληλοι μας δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν συναδέλφους σε τέτοιες υποθέσεις. Και αναρωτιόμαστε που θα πει αυτό;» αποκαλύπτει ο πρόεδρος των δικηγόρων της Κορίνθου.

Δημήτρης Κονομόδης – Δικηγόρος / Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου

«Δυστυχώς Ξεφύγαμε!»

«Δεν μπορούμε μονίμως να ζούμε με δανεικά, να κρατάμε τις επιχειρήσεις μας με δανεικά, να καταναλώνουμε με δανεικά, να χτίζουμε με δανεικά , ν αγοράζουμε με δανεικά. Ακόμα όμως και ν το κάνουμε να έχουμε την δυνατότητα να αποπληρώσουμε , ο δανεισμός να είναι στα όρια αντοχής μας. Δυστυχώς ξεφύγαμε! Δυστυχώς αυτό είναι ντόμινο κυρίως για τις επιχειρήσεις. Όταν ο 1ος παύει να πληρώνει τις επιταγές, ο 2ος παύει να εισπράττει και άρα δεν πληρώνει τις δικές του επιταγές και πάει λέγοντας Δυστυχώς δεν υπάρχει νομικός τρόπος ανάσχεσης.


Οι ακάλυπτες επιταγές εκτοξεύθηκαν το μήνα Ιούλιο. Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα παραδέχεται και το επιμελητήριο Κορινθίας. «Το πιο σημαντικό είναι το πρόβλημα με τις ακάλυπτες επιταγές. Είναι μια τεράστια ιστορία. Έχει σχέση με επιχειρήσεις οι οποίες όταν έχουν κάποιο πρόβλημα δημιουργούν πρόβλημα στους προμηθευτές τους και αυτό είναι δύσκολο. Πιστεύω θα είναι το κυρίαρχο το επόμενο διάστημα είναι μια νάρκης τα θεμέλια της οικονομία στη χώρας μας. Κάποτε αυτό θα πρέπει να τακτοποιηθεί διότι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που λειτουργούν οι μεταχρονολογημένες επιταγές. Πρέπει να εξυγιανθεί η κατάσταση ν α έχει εμπιστοσύνη και εγγύηση καθένας που κάνει μια συναλλαγή πως θα πληρωθεί. Αυτό είναι το πρόβλημά μας , δεν υπάρχει εμπιστοσύνη! Οι επιχειρήσεις δεν πουλάνε όταν δεν είναι σίγουρες πως θα πάρουν τα χρήματά τους» σημειώνει ο πρόεδρος Βασίλης Νανόπουλος.

«Υπάρχει τρόπος… καθυστέρησης»

Οι δικηγόροι καταγράφουν την πραγματικότητα δίνοντας μια μικρή διέξοδο μόνο .«Τι συμβουλή να δώσουμε αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί; Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ακόμα κι όταν επισπεύδετε η κατάσχεση ενός φιλέτου , έχει αρκετά μέσα αμύνης και τρόπους διεξόδου για αναγκαστική εκτέλεση. Ο πολίτης δηλαδή δεν θα πρέπει να τρομοκρατηθεί αλλά άμεσα να συμβουλευτεί τον δικηγόρο του».

Βασίλης Νανόπουλος – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας

«Η κρίση έχει πλήξει το επιχειρείν και στην Κορινθία»

Υπάρχουν κλάδοι που έχουν πρόβλημα και αυτό έχεις σχέση με την συγκυρία και την κρίση. Αναφέρομαι στην μεταποίηση , στις επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγές, αυτές που αναμένουν εξαγωγές στην Αγγλία έχουν πρόβλημα διότι την χώρα αυτήν την έχει χτυπήσει κρίση και η κατανάλωση έχει μειωθεί αλλά και οι περισσότερες επιχειρήσεις εκεί να είναι επιφυλακτικές. Στις τουριστικές επιχειρήσεις , βλέπετε και εσείς τα Σαββατοκύριακα υπάρχει στην Κορινθία περισσότερος κόσμος, κι αυτό γιατί πολλοί δεν επιλέγουν πια μακρινούς προορισμούς και τα νησιά και έρχονται στην Κορινθία. Βεβαίως και αυτοί συγκρατημένοι στη δαπάνη τους . παρ όλα αυτά υπάρχει μια κινητικότητα είμαστε καλύτερα π ότι άλλοι νομοί. Τις υπόλοιπες βέβαια ημέρες της εβδομάδας δεν υπάρχει κίνηση , με την διαφήμιση και της έκθεση όμως προσπαθούμε να καλύψουμε και αυτέ τις ημέρες. Άλλες επιχειρήσει έχουν μεγάλο πρόβλημα και άλλες πιο μικρό

Δεν υπάρχουν σχόλια: