Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

-Ήρθαν 70 κάδοι ανακύκλωσης και 1 απορριμματοφόρο
- Μελέτης: πηγαίνουμε καλά , μπορούμε καλύτερα

Την επιβράβευση της Ελληνικής εταιρίας Ανακύκλωσης για την καλή πορεία αυτής , λαμβάνει ο δήμος Κορίνθου . Ήδη παρέλαβε ένα ακόμα απορριμματοφόρο για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών ενώ στην πόλη έφτασαν και 70 ακόμα μπλε κάδοι.

«η ανακύκλωση μειώνει τον όγκο»

«Πηγαίνουμε καλά και θα πάμε καλύτερα. Παραλάβαμε 3ο απορριμματοφόρο και αυτό δείχνει ότι πάμε καλά. Η εταιρία βλέπει τον όγκο και επιβραβεύει. Παραλάβαμε και άλλους 70 κάδους με στόχο δίπλα στους πράσινους συμβατικούς κάδους να υπάρχει και ένα κάδος ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι οι περισσότεροι κάδοι διότι ο κόσμος στηρίζει την ανακύκλωση η οποία ; μειώνει τα απορρίμματα.

«Δεν παίζουμε με την καθαριότητα»

«Είναι πολύ δύσκολο της υπηρεσίας μας αυτές τις ημέρες λόγω των υψηλότατων θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά και λόγω των αυξημένων αναγκών στην αποκομιδή. Βλέπετε το καλοκαίρι τα σκουπίδια γίνονται περισσότερα. Η υπηρεσία μας είναι παρεξηγημένη και όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε . και οι εργαζόμενοι και οι πολίτες αφού το έργο που γίνεται έχει αντίκτυπο σε όλους. Αν η πόλη είναι καθαρή είναι καλό και για την δημοτική αρχή αλλά και για τους πολίτες. Στον τομέα της καθαριότητας δεν παίζουμε. Δεν χωρούν παιχνίδια στο συγκεκριμένο κομμάτι ,είναι η υγεία όλων μας.»


«Το βάρος στις παραλίες»

«Υπήρχε πρόβλημα ,είχαμε μείνει πίσω όμως βελτιώθηκε η κατάσταση της εβδομάδα που πέρασε και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο αυτήν την εβδομάδα. Ο κόσμος δικαιολογημένα είχε παράπονα , ξεπερνάμε το πρόβλημα στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε πιο καθαρές παραλίες. Ο κόσμος πηγαίνει στη θάλασσα να ξεφύγει από το άγχος και θέλει την παραλία του καθαρή. Πρέπει όμως και εκείνος να βοηθήσει στο έργο μας. Τοποθετήσαμε μικρά καδάκια κατά μήκος της παραλίας ανά 10 μέτρα, όλοι μας μπορούμε να πηγαίνουμε εκεί τα σκουπίδια μας, τον καφέ , το νερό μας και να μην το αφήνουμε στην αμμουδιά. Οι κάδοι αυτοί δεν γεμίζουν ποτέ, είναι σχεδόν άδειοι. Γι αυτό κάνω έκκληση στους πολίτες, άλλωστε είναι μια συλλογική προσπάθεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: