Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ 4 Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στο τραπέζι κάθισαν εκτάκτως χτες οι εμπλεκόμενο φορείς της πολιτικής προστασίας μετά και το σήμα της γενικής γραμματείας για καύσωνα τις μέρες που έρχονται , ειδικά το Σαββατοκύριακο

«Στο «κόκκινο» η Κορινθία»

Οι αυξημένες θερμοκρασίες των ημερών που έρχονται δίνουν στην Κορινθία βαθμό επικινδυνότητας και κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς 4. Το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες και σ ένα διάστημα μάλιστα κατά το οποίο ήδη οι φωτιές είναι πολλές.


« Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στοπ υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών τον κύριο Μαρκογιαννάκη. Ο στόχος της συνάντησης ήταν ο ίδιος με αυτήν εδώ που κάνουμε εμείς λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών (αυξημένες θερμοκρασίες – ισχυροί άνεμοι) , να επικαιροποιήσουμε την ετοιμότητά μας με όλα τα μέτρα τα οποία χρειάζεται απο την πλευρά μας να πάρομε και όλοι οι σχεδιασμοί που επιβάλλονται να γίνουν ανάλογα βέβαια και με τον βαθμό επικινδυνότητας και ο δικός μας για αυτέ στις ημέρες είναι στο 4. στα πλαίσια αυτά γίνεται η συνάντηση μας.»


«Σε ετοιμότητα και οι πολίτες»

«Στόχος είναι η πρόληψη και η καταστολή μετέπειτα. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσω τώρα κινείται άψογα και προλαμβάνει τα περιστατικά. Δεν έχουμε έως σήμερα πρόβλημα και αυτό οφείλεται στην επιχειρησιακή της δραστηριότητα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε όμως και την συμβολή των πολιτών η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική διότι οι τελευταίες αυτές ημέρες του Ιούλη και ο Αύγουστος είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος . Χρειάζεται προσοχή από όλους. Οι πολίτες να μην προβαίνουν σε κινήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Θα έλεγα να είμαστε προσεκτικοί και να μην βάζουμε φωτιά για οποιοδήποτε λόγο.»


«Προσοχή οι δήμοι στις χωματερές»

Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασία κρούει με τη σειρά του τον κώδωνα του κινδύνου στους δήμους , για τις χωματερές αλλά και για τα ανοιχτά τηλέφωνα πει 24ώρου βάσεως. «’Έχουμε στα χέρια μας το δελτίο από την πολιτική προστασία η οποία μας προειδοποιεί για το νέο κύμα καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Όλοι θα πρέπει να είμαστε υπό ατμών , οι πολίτες να μην βάζουν φωτιές και να μην χρησιμοποιούν μηχανήματα που βγάζουν σπινθήρες. Οι δήμοι ειδικά θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, να ενημερώσουν τον κόσμο ειδικά όμως εκείνοι που έχουν χωματερές σαν έχουν υδροφόρο όχημα στην χωματερή αυτή και να περιπολούν. Εκείνο που ζητώ εγώ από τους υπαλλήλους είναι να έχουν ανοιχτό το τηλέφωνό τους επί 24ωρου βάσεως έτσι ώστε σε ενδεχόμενο πρόβλημα αν υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: