Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ….

του
Νίκου Νικολόπουλου


ΑΝ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Σίγουρα γυρίζοντας την πόλη της Κορίνθου αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα η εικόνα καθαριότητας δεν είναι αυτή που αρμόζει στην πρωτεύουσα του νομού. Υπάρχουν πολλά προβλήματα μικρά και μεγάλα προβλήματα που δεν είναι σημερινά ούτε έγιναν μέσα σε μια νύκτα. , όταν ο μεγαλύτερος δήμος δεν έχει ούτε παράνομη χωματερή να ρίξει τα σκουπίδια του, όταν αναγκάζεται να παρακαλάει τους γειτόνους για να τον γλιτώσουν από πιο δυσάρεστες καταστάσεις και βέβαια βάζουμε και εμείς το χεράκι μας αδιαφορώντας σε ένα μέρος, τότε καταλαβαίνετε όλοι πόσο μεγαλώνει καθημερινά το άγχος, η αγωνία των υπευθύνων για να βρουν λύσεις.
Ακόμη και στο θέμα της ανακύκλωσης δείχνουμε όλοι μια αδιαφορία έναν ωχαδελφισμό και μη μου πείτε ότι τα βλέπω λάθος. Ένα αυτοκίνητο της ανακύκλωσης γυρίζει κάθε μέρα πίσω γεμάτο οργανικά σκουπίδια (από εργοστάσιο στη μαγούλα) θα μου πείτε ο δήμος πρέπει πάλι να κάνει διαφήμισης σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Ναι έχετε δίκιο ούτε εγώ υποστηρίζω ότι είναι αλάνθαστοι, αλλά ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο….
Εδώ και δεκαπέντε ημέρες ανέλαβε να συμμαζέψει τα πράγματα ο νέος αντιδήμαρχος ο Χρήστος Μελέτης θα έλεγα με πολύ κέφι και πάρα πολύ τρέξιμο, εργάζεται νύχτα με νύχτα για να υλοποιήσει την υπόσχεσή του ότι σε ένα μήνα θα καταφέρει να βάλει τάξη. Φιλόδοξη σίγουρα δήλωση όμως κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί ότι προσπαθεί και μάλιστα μπαίνοντας στα βαθιά, προσπαθεί να μάθει κολύμπι, όχι σε θάλασσα αλλά σε βούρκο. Νομίζω ότι έχουμε υποχρέωσης να τον στηρίξουμε, μην μπερδεύεστε όχι να τον χαϊδέψουμε, πρώτος εγώ θα του γράψω τις αμέλειες και τις τυχόν αδιαφορίες η ακόμα και τις διακρίσεις περιοχών.
Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να πρέπει κάθε μέρα δεκαπέντε με δεκαοκτώ αυτοκίνητα με σκουπίδια να μην ξέρεις που θα τα πας, αν φταίει ο δήμος αυτό έλειπε να σας πω ότι δεν φταίει όμως από τη στιγμή που γίνεται μια καθημερινή τιτάνια προσπάθεια. Ας κάνουμε όλοι λίγο κρατεί και ας σταθούμε στο πλευρό του αντιδημάρχου, εδώ δεν υπάρχουν μικροπολιτικά περιθώρια εδώ παίζουμε με την υγεία μα και ακόμη περισσότερο των παιδιών μας. Καλό είναι να τον ενημερώνουμε συνεχώς όλοι που υπάρχει πρόβλημα, από το να καθόμαστε απέναντι του και να τον κατακρίνουμε. ΄Όλοι γνωρίζετε πόσο εύκολο είναι να κάνουμε συνεχώς κριτική χωρίς οι ίδιοι να κοιτάμε στον καθρέπτη μήπως φταίμε και εμείς. Κλείνοντας θα έλεγα δώστε του την ευκαιρία που ζήτησε, την δικαιούται από όλους μας. Αν τα καταφέρει θα είναι προς όφελος όλων μας, πιστέψτε με δεν κερδίζει ο δήμαρχος και ο Μελέτης , κερδίζει η Κόρινθος . ΄Όλοι να βοηθήσουμε να βγούμε από την μιζέρια και την άδικη κριτική. Εδώ είμαστε ότι χρειαστεί δεν έχουμε πρόβλημα να τα βάλουμε με αυτούς που δεν σέβονται την πόλη. Το είπα και όταν ανέλαβε , αν δεν τον στηρίξουμε είναι καταδικασμένη κάθε προσπάθειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: