Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Η ΔΕΑΠΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Γράφει
ο Δημήτρης Δουβής


Η ΔΕΑΠΑΣ σύμφωνα με τον νόμο 3463/2006 αλλάζει σκοπό και μετατρέπεται σε κοινωφελή επιχείρηση. Στα χέρια του δήμου Σικυωνίων βρίσκεται η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας. Συντάχθηκε από την Capital Connect E.Π.Ε.
Με το νέο θεσμικό πλαίσιο ελπίζεται να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και να καταφέρει να λειτουργήσει σε νέες υγιείς βάσεις.
Η ΔΕΑΠΑΣ δεν ευτύχησε τουλάχιστον διαχειριστικά να τα πάει καλά.
Πάντα είχε οικονομικά προβλήματα και τα ελλείμματα της σε συνδυασμό με κάποια σκάνδαλα οικονομικής φύσεως δεν της επέτρεπαν να επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Το νέο θεσμικό πλαίσιο ίσως την βοηθήσει να ατενίσει το μέλλον της με αισιοδοξία.
Η ΔΕΑΠΑΣ που έχει στα χέρια της την ευθύνη για την πολιτισμική ανάπτυξη του δήμου Σικυωνίων, χρειάζεται να επανεξετάσει τους πολιτιστικούς προσανατολισμούς της. Χρειάζεται ο δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΑΠΑΣ να συμβουλευτούν τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολιτιστικά δρώμενα και από κοινού να καταρτίσουν ένα στρατηγικό πολιτιστικό σχέδιο προκειμένου στο μέλλον να υπάρχουν αναβαθμισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο πολιτισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για κάθε τόπο, να το αφήνουμε σε χέρια αδαών .΄Άνθρωποι των γραμμάτων των τεχνών και του θεάτρου με καταγωγή από το Κιάτο υπάρχουν, αν τους ζητηθεί, μπορούν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα πολιτιστικά δρώμενα του Κιάτου.
Δεν μπορεί ένα διοικητικό συμβούλιο της πλειοψηφίας, στη ΔΕΑΠΑΣ που απαρτίζεται από ανθρώπους που ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα πολιτιστικά ζητήματα, να γνωρίζουν, τι πρέπει κάθε καλοκαίρι να γίνει στην πόλη. Κανένας δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις. Χρειάζεται εκείνοι που γνωρίζουν να καταθέσουν τις απόψεις τους τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους. Κανένας όμως από την ΔΕΑΠΑΣ δεν τους κάλεσε ούτε υιοθέτησε τυχόν προτάσεις τους. Ευρεία σύσκεψη για τα πολιτιστικά ζητήματα δεν έχει γίνει στο Κιάτο. Μήπως έστω και τώρα οι πολιτιστικές ανάγκες του Κιάτου υπαγορεύουν μια τέτοια πρωτοβουλία;
Μήπως η ΔΕΑΠΑΣ χρειάζεται να έχει έναν καλλιτεχνικό διευθυντή που να ξέρει τι του γίνεται; Διαφορετικά πως θα αναβαπτιστούν τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Σικυωνίων;
Πως κάθε χρόνο θα αποφεύγουμε τις ίδιες και τις ίδιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που τείνουν να κουράσουν τους δημότες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: