Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΧΟΥΝ AΔΙΚO ;

Του
ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΓΝΩΜΗ
ΚΑΛΗ-ΚΑΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝΕ.
ΈΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ.


Το έχω ξαναγράψει ότι είμαι fun των δημοτικών συμβουλίων, δεν φαντάζεστε πόσα ακούς, και πόσα μαθαίνεις για τον τόπο που ζεις και τι αποφάσεις παίρνονται για εμάς και τα παιδιά μας.
Βρέθηκα το Σάββατο το πρωί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων, θέματα πολλά και διάφορα όμως για μια φορά ακόμη ακούστηκαν οργισμένες φωνές για τον επίτροπο του νομού μας. ΄Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι (όσο μπορώ) με την δημοσιογραφία , αλλά και πριν σαν απλός πολίτης αυτού του τόπου βέλη φαρμακερά φεύγουν κατά του προσώπου του επίτροπου. Μάλιστα κάποια στιγμή είχα την ευκαιρία να πάω στο γραφείο του, να τον γνωρίσω από κοντά και μάλιστα είχα συνομιλία μαζί του για πολλά θέματα. ΄Έτσι λοιπόν και ο πρώην δήμαρχος και ο νυν τον αποκαλούν εχθρό της πόλης και τροχοπέδη στην ανάπτυξή της, οι λόγοι πολλοί, μονίμως φέρνει εμπόδια σε δαπάνες για έργα που έγιναν ή θα γίνουν, αναγκάζοντας τον εκάστοτε δήμαρχο να κάνει ενστάσεις επί των αποφάσεων του σε υψηλότερα κλιμάκια και το περίεργο σχεδόν πάντα να βρίσκουν δικαίωση. ΄Όμως έτσι δουλειά δεν γίνεται γιατί οι μήνες κυλούν και τα έργα και οι εργολάβοι βρίσκονται μονίμως στον αέρα. Από ότι γνωρίζω ο επίτροπος είναι εκπρόσωπος σε κάθε νομό ουσιαστικά από αυτόν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό για να μην πω τον μεγαλύτερο η πρόοδος ενός νομού. Αν συνεχώς είναι αρνητικός τότε δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζει, αν πάλι ασταμάτητα νίπτει τας χείρας του, μεταφέροντας τις ευθύνες αλλού , τότε πάλι δεν κατανοώ το ρόλο του. Από πόντιους πιλάτους γεμίσαμε σε αυτό το τόπο μέχρι και ο Χριστός , κάπως έτσι καταδικάστηκε, όταν κατάλαβαν τα δίκια του ήταν αργά τον είχαν σταυρώσει. Κάθε φορά που ρωτάς ένα δήμαρχο γιατί αυτό έμεινε στη μέση, γιατί ο εργολάβος σας υπέβαλε μήνυση, στερεότυπη απάντηση δεν το ενέκρινε ο επίτροπος και τι θα γίνει απλά ένσταση και όταν εκδικαστεί θα πληρωθούν.
Μα κύριε επίτροπε αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν να ζήσουν από αυτές τις δουλειές, αν πληρωθούν σύμφωνα με το δικό σας μέτρο , τότε δεν θα πάρουν καμιά εργολαβία και οι δήμοι θα υποβαθμίζονται καθημερινά. Κάποια στιγμή και βέβαια πριν βγείτε σε σύνταξη ή φύγετε από την Κόρινθο, έχετε ιερή υποχρέωση να μας κάνετε γνωστή την παρουσία σας, ξέρετε αν ρωτήσετε δέκα Κορίνθιους αμφιβάλλω αν κάποιος σας έχει συναντήσει ποτέ, οι λόγοι δύο ή σας το απαγορεύει η υπηρεσία σας ή δεν μας αγαπήσατε ποτέ και μετά από τόσα χρόνια νοιώθετε ξένος. Συνεχίζω λέγοντας ότι επιτέλους πρέπει να βγείτε και να πείτε δύο λόγια πάνω στο έργο που επιτελείται και στο τέλος βρε αδελφέ μπορεί όλοι αυτοί που καταφέρονται εναντίον σας να είναι υπερβολικοί, η να διαστρεβλώνουν την αλήθεια το έχω ξαναγράψει η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός…
Γιατί ο κόσμος ακούει την μια άποψη και αναγκαστικά διαμορφώνει γνώμη καλή-κακή αυτή είναι, πιθανόν να σας αδικούμε. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο να αρνείται έργα που αναβαθμίζουν την ζωή μας που φτιάχνουν την δύσκολη καθημερινότητα να λέει έτσι χωρίς αιτία πάντα όχι. Επειδή άκουσα ότι στο τέλος του χρόνου αποχωρείτε ήλθε η ώρα όχι του απολογισμού σας αλλά των γεγονότων της μόνιμης άρνησής σας. Ξέρετε αν τα πείτε κατόπιν εορτής δεν θα έχουν κατά την ταπεινή μου άποψη αξία. Ακόμη υπάρχει και σοβαρότερος λόγος όταν ακούγονται φωνές που λένε ότι έχετε αναπτύξει ιδιαίτερες φιλίες με δημοτικούς συμβούλους που σας επηρεάζουν αρνητικά στις υπογραφές σας, για να κάνετε κακό στο δήμο Κορινθίων και χθες και σήμερα (πάρτε τα πρακτικά του δήμου στην συνεδρίαση της 25-7-09 για να το διαβάσετε).
Κλείνοντας και με όλο το σεβασμό ήλθε η ώρα να σας γνωρίσουμε όλοι δεν νομίζω ότι έχετε λόγο να κρύβεστε, ήλθε η ώρα να μας εξηγήσετε για τις αποφάσεις σας και το σκεπτικό σας, το επαναλαμβάνω ίσως όλοι αυτοί που τα λένε να σας αδικούν και τέλος στη δημοκρατία ο μόνος κριτής είναι ο λαός και είναι απαίτηση να ξέρει, όταν οι δήμαρχοι ζητάνε χρήματα , τα δικά τους τα χρήματα που πάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: