Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Σε επίσχεση εργασίας οι δικαστικοί υπάλληλοι


Ζεσταίνονται με.. σόμπες και τουαλέτα πάνε… σπίτι τους!
Επανήλθαν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κορίνθου με αποχές από την εργασία τους από την Πέμπτη συνεχίζοντα στην διαμαρτυρία τους για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το δικαστικό μέγαρο της πόλης. Οι αποχές είναι δίωρες από τις 11 έως τις 13:00 το μεσημέρι ο σύλλογος όμως δεν θα μείνει εκεί μόνο. Βλέποντας την μη παρέμβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης προειδοποιεί με χρήση του δικαιώματος που ο νόμος του παρέχει για επίσχεση εργασίας. «εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, κάποια πράγματα να διορθωθούν, να πληρούνται κάποιοι βασικοί όροι και προϋποθέσεις για την εργασία μας τότε θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας συγνώμη από τον κόσμο που θα ταλαιπωρηθεί αυτή όμως είναι η τελευταία μας επιλογή» δηλώνει ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Μιχάλης Λιάκος.
Το δικαστικό μέγαρο μοιάζει με κτίριο εγκαταλελειμμένο κι ας εργάζονται μέσα σε αυτό καθημερινά δεκάδες υπαλλήλων και δικαστικών, κι ας φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες κόσμου. Στα γραφεία των υπαλλήλων και στις αίθουσες το σύστημα θέρμανσης είναι σόμπες και αερόθερμα, στους διαδρόμους σε λίγο οι υπάλληλοι θα κυκλοφορούν με φακό γιατί ρεύμα δεν υπάρχει όσο για την φυσική ανάγκη; Ο καθένας πηγαίνει σπίτι του ή στα παρακείμενα καταστήματα αφού οι τουαλέτες του κτιρίου είναι κλειδωμένες. Η δε απολύμανσή τους έγινε τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2007.
Οι πυροσβεστήρες ληγμένοι εδώ και 5 χρόνια , το σύστημα πυρόσβεσης ανύπαρκτο και τα έγραφα από τη διαχειριστική αρχή του μεγάρου προς τους αρμοδίους πιθανότατα στον κάλαθο των αχρήστων.
Η έλλειψη σε προσωπικό η οποία αναγκάζει τους υπαλλήλους να παίρνουν δουλειά και για το σπίτι σχεδόν ωχριά μπροστά σε όλα αυτά τα οποία θέτουν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων αυτών σε κίνδυνο.
Το μόνο φάουλ ; οι αναφορές και υπαλλήλων και δικηγόρων πως κωφεύει το υπουργείο τον τελευταίο χρόνο… εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως όλα τούτα δεν δημιουργήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες άλλωστε η αναφορά για τους πυροσβεστήρες που έχουν να αναγομωθούν τα τελευταία 5 είναι ενδεικτική…ας πάψουμε να «χαϊδεύουμε αυτιά» το θέμα είναι υπαρκτό και χρίζει άμεσης παρέμβασης πριν αν συμβεί το χειρότερο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: