Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ


9:30 ΣΤΟΝ ΤΑΓΑΡΑ – 10:30 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ Ε.Α.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων φαίνεται πως μπαίνουν και οι αγρότες της Κορινθίας, οι αγρότες της Πελοποννήσου. Καθοριστική των αποφάσεων και των επόμενων κινήσεων η σημερινή συνάντηση στην Ε.Α.Σ Κορίνθου στις 10:30 το πρωί με αντιπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων απ όλη την Πελοπόννησο. Ορμητήριο η πρωτεύουσα Κόρινθος η οποία θα έχει ενεργό και δυναμικό ρόλο «οι κινητοποιήσεις της Πελοποννήσου θα γίνουν σας διαβεβαιώ στην Κορινθία» δηλώνει ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ Κιάτου Κώστας Παπαβασιλείου και ενώ ήδη η χώρα είναι κομμένη στα δύο από τους αγρότες της Θεσσαλίας.
Στις 9 το πρωί έχει καθοριστεί για σήμερα η συνάντηση με το νομάρχη Νίκο Ταγαρά. Οι αγρότες θα δώσουν εγγράφως τα αιτήματα και θα ζητήσουν να μεταφερθεί ως καθολικό πια αίτημα το ραντεβού με τον νέο υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης. Αμέσως μετά στις 10:30 στο κτίριο της ένωσης οι αγρότες της Πελοποννήσου θ αποφασίσουν εάν τα τραχτέρ βγουν στους δρόμους. «δεν υποστηρίζουμε τη λύση των δρόμων που κλείνουν, ούτε θέλουμε να ταλαιπωρούμε άλλες κοινωνικές ομάδες » θα πει ο Κώστας Παπαβασιλείου «ωστόσο πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο»
Η απόφαση που θα ληφθεί έχει βεβαία να κερδίσει αμέσως μετά ένα μεγάλο στοίχημα. Οι αγρότες να συσπειρωθούν και να μετάσχουν πράγμα που δυστυχώς δνε έχει παρατηρηθεί έντονα σε ανάλογες κινητοποιήσεις και εδώ είναι ίσως και η ευθύνη των συνδικαλιστών.
Ο αγώνας πάντως έχει λάβει μορφή χιονοστιβάδας και η συμμετοχή ίσως να είναι για τον αγροτικό κόσμο μονόδρομος. Το κλείσιμο του Ισθμού, η κατάληψη σε δημόσιες υπηρεσίες είναι κάποια απο τα σενάρια. Μένει να δούμε την τελική απόφαση

Δεν υπάρχουν σχόλια: