Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Τοκογλυφίας το ανάγνωσμα … και άλλα πολλά

Κάποιος είχε υποστηρίξει ότι τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν φίλους αλλά μπορούν να πετύχουν καλύτερη ποιότητα εχθρών.
Και είχε απόλυτο δίκιο ο άνθρωπός μια και κανένας δεν μπορεί να γίνει φίλος με χρήματα Δηλαδή να τον εξαγοράσεις. Τοκογλύφος όμως άνετα γίνεσαι όταν η τσέπη σου είναι γεμάτη παραδάκι. Και επειδή θα ασχοληθούμε πολύ με τους τοκογλύφους θα θέλαμε να ξέρουν ότι θα τους αντιμετωπίσουμε έντιμα αν και αυτοί δεν είναι έντιμοι και πάνω απ’ όλα με στοιχεία. Ορισμένοι θα χάσουν τον ύπνο τους όπως όμως τον έχουν χάσει και αυτοί που από μια επιταγή 3.000 ευρώ πήρανε τα 1.300 ευρώ και τα άλλα υπέρ της αεροπορίας . Δηλαδή τα 1.700 θαλασσοδάνεια.
Και να μη μας αμφισβητήσει κανένας για την γνησιότητα των στοιχείων μας γιατί πολύ πικρά θα μετανιώσει
Δεν υπάρχει μέσα στην κοινωνία χειρότεροι άνθρωποι από τους τοκογλύφος που δεν λυγίζουν σε κανέναν ανθρώπινο πόνο. Αυτούς και εμείς θα τολμήσουμε να ανοίξουμε το φάκελο τους για να τους παρουσιάσουμε. Αλλά όχι τους βιτρινάτους. Δηλαδή αυτοί που παρουσιάζονται ως τοκογλύφοι. Αλλά τους άλλου που κρύβονται μια και αποτελούνε τον κορμό της κοινωνίας. Που απολαμβάνουν της πλήρους εκτιμήσεως όλων μια και ο ρόλος των δεν είναι γνωστός. Εμείς λοιπόν θα μοιράσουμε τους ρόλους που αντιστοιχούνε στον καθένα. Και δεν θα χαριστούμε μια και τη δημοσιογραφία υπηρετούμε και όχι συμφέροντα.
Η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και είμαστε βέβαιοι ότι επιτέλους θα καταλάβουν ορισμένοι ότι μπορεί να δουλεύουν μερικούς αλλά δυστυχώς ορισμένους ποτέ.
Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν συνθηκολογούνε όχι γιατί είναι ασυμβίβαστοι αλλά γιατί πιστεύουν σε αρχές.. Εμείς δεν δημοσιογραφούμε για να υπηρετήσουμε το κόμμα που ιδεολογικά ανήκουμε. Ούτε και τους φίλους μας ούτε τις επιχειρήσεις .
Γιατί όταν πιάνουμε την πένα μας ξεχνάμε τα πάντα και τους πάντες. Και μπροστά μας έχουμε ένα στόχο και ένα σκοπό. Την σωστή ενημέρωση. Μας αφήνουν αδιάφορους οι παντώς είδους εκβιασμοί μια και δεν κάνουμε επιλογή τυράννων αλλά αρνιόμαστε πάσης φύσεως τυραννία.
Πρέπει λοιπόν να το καταλάβουν ορισμένοι ότι εμείς υπηρετούμε την δημοσιογραφία από μεράκι. Και όσο και να προσπαθήσουν ορισμένοι δεν θα μας ΄κατεβάσουν στο επίπεδο τους που είναι δαπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: