Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

“ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΟΥ Ο.Γ.Α.”


Xθες το πρωί έλαβα μια επιστολή από κάτοικο των Τρικάλων Ξυλοκάστρου, για πιθανή κλοπή λευκών φύλλων από τα βιβλιάρια Υγείας του Ο.Γ.Α.
Η καταγγελία έγινε επωνύμως από τον κύριο Παπακωνσταντίνου Ελευθέριο αγρότη της περιοχής, που εντελώς τυχαία το ανακάλυψε σε Βιβλιάρια των γονιών του.
Αμέσως επικοινώνησα με την ανταποκρίτρια του Ο.Γ.Α. στο Ξυλόκαστρο κ.Δρούγκα η οποία μου είπε ότι έχει στείλει στο σχετικό έγγραφο στην Αθήνα για έλεγχο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Επικοινώνησα και με τον Δ/ντή Ιατρό Παθολόγο του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου (εκεί ανήκουν τα Περιφερειακά Ξυλοκάστρου) ο οποίος δεν είχε καμία γνώση του θέματος, ούτε πότε ενημερώθηκε. Στη συνέχεια σε τηλέφωνο που έγινε από εμένα στον Ο.Γ.Α. της Αθήνας μιλώντας με υπεύθυνο μου ανέφερε ότι το έγγραφο το πήραν στις 11-1-09.
Το θέμα κατά την γνώμη μου είναι πολύ σοβαρό, και πρέπει να μπει σε άμεση προτεραιότητα γιατί διαφορετικά ανενόχλητα κάποιος ( λέμε μέχρι αποδείξεως ) θα συνεχίζει το έργο του και μιλάμε πιθανόν για κάποιον που συνεργάζεται με Φαρμακεία άγνωστης περιοχής.
Έχουμε λοιπόν μιλήσει με όλους τους υπεύθυνους, το μόνο που ζητάμε είναι άμεση διερεύνηση του θέματος.
Αν υπάρχουν ένοχοι να βρεθούν αμέσως διαφορετικά να δοθούν εξηγήσεις.
-Θα θέλαμε και την γνώμη του Υγειονομικού Κορινθίας, αν βέβαια έχει λάβει γνώση, και αν έχει λάβει, θέλουμε απαντήσεις.
Τελειώνοντας επισυνάπτουμε την επιστολή αλλά και την αναφορά του κυρίου Παπακωσταντίνου προς τα Μ.Μ.Ε. και το Ο.Γ.Α. στην Αθήνα.
Με την ελπίδα το θέμα να λυθεί το συντομότερο,αρκετά περνούν οι αγρότες δεν τους χρειάζονται άλλα.
Αν τώρα κάποιοι αετονύχηδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ανθρώπους της βιοπάλης είναι ντροπή.
Εδώ να προσθέσω ότι την στιγμή που έγγραφα, επικοινώνησε μαζί μου ο κύριος Χαρτσιάς του Υγειονομικού Κορίνθου και μου ανέφερε σχετικά ότι γνωρίζουν το θέμα δύο μήνες τώρα έχουν κάνει ότι καλύτερο γίνεται για την προστασία των αγροτών τους, λείπουν μερικά στοιχεία ακόμη για να ολοκληρώσουν την έρευνα και αμέσως θα αποδοθούν ευθύνες.
Να ευχαριστήσουμε τον κύριο Χαρτσιά γιατί με την παρέμβασή του έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναμένουμε εξελίξεις, και εμείς εδώ είμαστε να τα γράψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: