Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

“ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ” απο τον Δήμο Ευρωστίνης


Δόθηκε εντολή σε
Δικηγορικό Γραφείο να αποσταλεί εξώδικο προς την ΕΡΓΟΣΕ και την ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
Νέα προβλήματα προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα ως αποτέλεσμα των εργασιών για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή στα όρια της Δήμου Ευρωστίνης.
Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την αναπτυξιακή σημασία του έργου προσπάθησε να επιτύχει λύση των προβλημάτων μέσα στα όρια του διαλόγου, της συνεννόησης αλλά και της αγωνιστικής διεκδίκησης .
Η εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι επιδεικνύεται απαράδεκτη αδιαφορία και παρελκυστική τακτική από την ΕΡΓΟΣΕ και την ανάδοχο εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ για την εξάλειψη των αρνητικών επιπτώσεων στο Δήμο και στην ποιότητα ζωής των δημοτών .
Το πιο οξυμένο πρόβλημα στην παρούσα φάση έχει σχέση με την καταστροφή τμημάτων των δημοτικών οδών Δερβενίου-Ροζενών και Δερβενίου-Χελυδορίου από τα οχήματα και τα μηχανήματα της Μηχανικής Α.Ε. κατά την εκτέλεση του έργου τους. Η κατάσταση του οδοστρώματος είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των κατοίκων ενώ παράλληλα προκαλούνται σοβαρές ζημιές στα διερχόμενα αυτοκίνητα .
Ο Δήμος χωρίς να εγκαταλείπει τις προσπάθειές του για συνεννόηση και επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων στα πλαίσια της αμοιβαίας κατανόησης, αποφάσισε να καταφύγει και σε ένδικα μέσα προς κάθε κατεύθυνση.
Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή σε δικηγορικό γραφείο να αποσταλεί εξώδικο, ζητώντας την έναρξη των εργασιών εντός τριημέρου για αποκατάσταση των ζημιών στους δύο ανωτέρω δημοτικούς δρόμους.
Εάν η ΕΡΓΟΣΕ και Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ δεν ανταποκριθούν- ως οφείλουν- ο Δήμαρχος έχοντας συνεννοηθεί ήδη με εργολάβο θα αποκαταστήσει άμεσα το οδόστρωμα και θα διεκδικήσει δικαστικώς τα έξοδα των εργασιών.
Επιπλέον ο Δήμος με εξώδικο στην ΕΡΓΟΣΕ και στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ ζητά τη ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του εργοταξίου στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Λυγιάς, προκειμένου να ελέγξει τη σύννομη λειτουργία του, ώστε σε περίπτωση παραβάσεων να προχωρήσει στα ενδεικνυόμενα ένδικα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: