Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

“Ερχονται τα πρόστιμα”

“Δεματοποιητές ακούμε και δεματοποιητές δεν βλέπουμε”

Αφού περάσαμε από σαράντα κύματα, για τα σκουπίδια μιλάμε γκρίνιες, αντιπαραθέσεις, καυγάδες,κλείσιμο δρόμων, πεταγμένα σκουπίδια στα περιβολάκια ( ξέρει ο Μητσάρας) σωρούς σκουπίδια παντού, επιτέλους και ένα φως από την περιφέρεια η μαγική λέξη δεματοποιητής, τι είναι αυτό.
Ένα μηχάνημα που στήνεται σε ένα τόπο, μαζεύει τα απορρίμματα και τα πακετάρει, φανταστείτε ένα αυτοκίνητο το κάνει μια χαψιά και το βγάζει ένα δέμα.
Χαρήκαμε βέβαια όλοι με πρώτο το κ.Περιφερειάρχη τον κ. Αγγελόπουλο που μέχρι το τέλος του χρόνου που έληγε η προθεσμία της Ε.Ε. όλα θα ήταν στη θέση τους. Μάλιστα για να πείσει και τους τελευταίους Θωμάδες πήγε ο ίδιος στα Δ.Σ. και τους μίλησε.
Η χαρά βέβαια μεγάλη ιδιαίτερα στην Κόρινθο που έχει και το μεγάλο πρόβλημα.
Πέρασαν οι γιορτές, και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Τα πράγματα έχουν όπως και πριν σκουπίδια παντού, αφού δεν έχουν που να τα πάνε.
Και σε λίγες ημέρες τα πρόστιμα θα πέφτουν βροχή και δεν μας σώνει ούτε ο Ασωπός ποταμός με ή χωρίς φράγμα.
Μιλώντας με Δ/ρχους προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους όμως στο βάθος έβλεπα μεγάλη ανησυχία.
Μάλιστα κάποιος μου είπε για δύο –τρεις μήνες. Ξέρετε τα μηχανήματα είναι κατά πληροφορίες στο λιμάνι της Πάτρας, βάλτε τώρα για Ελλάδα μιλάμε, γραφειοκρατία στο μεγαλείο της.
Και άντε και τα βγάλαμε, και τα στήσαμε, λέμε τώρα σύντομα, και άντε και τα μαζεύουμε, κανείς δεν μας έχει πε που τα πετάμε, γιατί απλούστατα κανείς δεν τα θέλει στο κήπο του.
Και να γυρίσω λίγο πίσω, άντε και στο βιολογικό το βάλαμε, δεν πρέπει να το δοκιμάσουμε, εδώ πατίνι παίρνεις και κάνεις δέκα δοκιμές.
Που πάνε τα υγρά, αν δε πάνε θάλασσα μεριά, και τα αυτά.
Έχουμε και λέμε λοιπόν , δεματοποιητής κατά πληροφορίες στη Πάτρα.
Χρόνος εξόδου άγνωστος, χρόνος για να τους στήσουμε το ίδιο, το που θατα πάνε τα σκουπιδια αυτό δεν το λέει ή δεν το ξέρει κανείς.
Μια ζωή Ελλάδα σε όλα είτε για σκουπίδια, είτε για Εφορία, είτε για ΙΚΑ, όλα στο και πέντε, όμως εδώ η Ε.Ε. δεν αστειεύεται, και βλέπω τα εκατομμύρια να σφυρίζουν πάνω από τα δημοτικά μέγαρα.
Και την πολιτεία να σφυρίζει και αυτή αδιάφορη.
Έτσι και αλλιώς οι μακάκες θα πληρώσουν, τι τους νοιάζει. Εδώ πάνε όλο νόμοι, και αστυνόμοι και σπανίως υπονόμοι.
Λόγια και μόνο λόγια ,κύριοι βιαστείτε, κάντε κάτι, ο κόσμος δεν σας χρωστάε τίποτα να πληρώσει τις δικές σας μακακίες.
Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι σήμερα προσπάθησα, να μιλήσω με κάποιους που λένε ότι βρίσκονται ψηλά υστάμενοι, και δυστυχώς κρύβονται.
Για να τους καλέσεις για καμία κοπή πίτας, να δεις για πότε θα έλθουν τρέχοντας, για ευχές πρώτοι, για έργα τελευταίοι και καταιδρωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: