Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Παιδόφιλοι υπεράνω υποψίας.

Παρακολούθησα τον Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο που ήταν συνυποψήφιος μαζί με τον Ιερώνυμο για το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου να μιλάει στην τηλεόραση για τον Αρχιμανδρίτη Φώτιο Μακρυστάθη εκ των πρωταγωνιστών της πορνογραφίας που επαναστάτησε ότι είχα μέσα μου.
Νομίζω ότι ο Ιεράρχης πρέπει να ήταν εκτός πραγματικότητας και έτσι δεν θα μπορούσε να καταλάβει τον αναβρασμό της κοινωνίας. Είπε ο Ευστάθιος στην τηλεόραση
« … ο Αρχιμανδρίτης είναι υιός παπάς και ο οποίος με παρακάλεσε να πάρω το παιδί του στην Μητρόπολη. Αν και γνώριζα ότι ήταν άτομο άρρωστο και αυτό βγαίνει από το βιβλιάριο ασθενείας όπου είναι γραμμένα όλα τα φάρμακα που έπαιρνε. Τον δέχτηκα στην μητρόπολη γιατί είχε μια έφεση προς τη μάθηση Και όταν έμαθα για το συμβάν τον έδιωξα αμέσως από την Μητρόπολη μου.»
Σεβασμιότατε δεχτήκατε έναν ιερέα να ασκεί τα καθήκοντα του σε μια ενορία αν και εκ των προτέρων γνωρίζατε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ασθενής. Βέβαια δεν μας λέτε την ασθένεια του και μόνοι μας θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Αλλά επειδή ο ιερέας αυτός που ιερουργούσε σε μια ενορία και ερχότανε σε επαφή με τον κόσμο και ιδίως με τα παιδάκια αν η ασθένεια του επέτρεπε αυτό.
Βέβαια σεβασμιότατε αν είχατε μια δική σας επιχείρηση θα μπορούσατε να ικανοποιήσετε την επιθυμία του γέρου πατέρα και να διορίζατε κάπου υπάλληλο το παιδί του. Στην εκκλησία του Χριστού που όλοι οι τρίτοι που βρίσκονται απέναντι της κάθονται με το χέρι στην σκανδάλη. Και επομένως δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε ιερείς που είναι επικίνδυνοι χωρίς αυτοί να φταίνε πουθενά αλλά λόγω της πάθησης των .Δεν είμαστε εναντίον των ατόμων που κουβαλάνε προβλήματα.. Πλην όμως για να αισθάνονται αυτοί καλά που έχουν το πρόβλημα να το μεταφέρουμε στις διάφορες οικογένειες που πηγαίνοντας στην εκκλησία ζητάνε την λύτρωση τους Και αλλοίμονο ορισμένοι ιερείς να δημιουργούν αντίθετες καταστάσεις με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε από τα λόγια του Θεανθρώπου και η αιτία να μην είναι πάντα ο πιστός αλλά και ο λειτουργός. Και που δεν παίρνουμε μόνο τις ακραίες θέσεις όπως αυτές της παιδοφιλίας αλλά και άλλες που κάθε μέρα δημοσιεύονται στις εφημερίδες. Βέβαια όλα αυτά κάνουν πολύ κακό όχι μόνο στην εκκλησία αλλά πρωτίστως στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: