Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Aποστολή στη Γάζα από τους γιατρούς της ειρήνης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το πρωί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Θανάση Παπαχριστόπουλο, τον γνωστό γιατρό από το Ξυλόκαστρο, για το γνωστό θέμα της παραίτησης του από τον συνδυασμό, αρνήθηκε κάθε απάντηση στο θέμα αυτό λέγοντας ότι τώρα προέχει η αποστολή στη Γάζα.
Ο Θανάσης είναι μέλος της οργάνωσης « ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» με αποστολές σε Ιράκ, Αφγανιστάν ,κλπ.
Τώρα μου είπε θα κάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή για’αυτούς. Χθες λοιπόν με χιλιάδες προβλήματα, αλλά με πίστη και ελπίδα ότι θα πετύχουν το στόχο τους ξεκίνησαν με το Πλοίο «Αρίων» , για Παλαιστίνη και λωρίδας της Γάζας.
Μετά από πολύ αγώνα έφθασαν στη Λάρνακα όπου τους δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και ο παλαίμαχος πολιτικός κ.Λυσαρίδης-δείχνοντας έτσι την συμπαράσταση τους.
Ξεκίνησαν στις 16.00 για Γάζα και θα φτάσουν σήμερα και μεγάλη οι Ισραηλινοί απειλούν το πλοίο παρά πολλοί και μεγάλοι οι Ισραηλινοί απειλούν το πλοίο με βομβαρδισμό δήθεν ότι μεταφέρει όπλα λες και είναι δύσκολο να το ψάξουν.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαχρηστόπουλου μεταφέρει επτά τόνους φάρμακα και τρόφιμα.
Μιλάμε για κατάντημα της Διεθνούς Κοινότητας και του Ισραήλ, φαίνεται ξεχνάμε σαν λαός τι έχουν περάσει στη μακροχρόνια πορεία τους.
Φάρμακα για παιδιά και τραυματίες έχουν, δώστε τουλάχιστον εικόνα ανθωπιάς προς τα έξω δεν σας τιμά, και η κοινή γνώμη είναι όλη απέναντι σας απειλείται ανθρώπους, που στο παρελθόν στάθηκαν δίπλα σας.
Ο γιατρός μας είπε ακόμη ότι από πλευράς πολιτείας το απόλυτο μηδέν, εκτός από τα διαβήματα της κ. Μπακογιάννη, στις Πρεσβείες για ελεύθερη ναυσιπλοοία, και κάποια μικρή προσπάθεια του Αλέκου Αλαβάνου, τίποτα άλλο.
Από την βουλή μέχρι στιγμής λίγα πράγματα.
Ευχόμαστε στους «Γιατρούς της Ειρήνης» κάθε επιτυχία και καλή τύχη, σε αυτή την δύσκολη αποστολή , ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί ιδεολόγοι.
Σε αυτό τον κόσμο που σώζουν τα προσχήματα για όλους εμας τους βολεμένους. Ακούω μερικούς να λένε έχουμε τόσα σοβαρά με τη Γάζα θα ασχοληθούμε.
Ντροπή βρε παιδιά, μη ξεχνάτε όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα κινδυνεύει και το δικό μας.
Είμαστε πάντως ευτυχείς που ο Παπαχρηστόπουλους είναι Κορίνθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: