Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ο Άννας και Ο Καϊάφας … ξαναχτυπούν! Ποιος έχει την ευθύνη για την έλλειψη πυρόσβεσης στο δικαστικό μέγαρο;;;


Oι χτεσινές δηλώσεις του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κορίνθου είναι καθ όλα ανησυχητικές αλλά και ενδεικτικές του χάους που επικρατεί στη χώρα μας . « η πυροσβεστική υπηρεσία δεν είναι εκείνη που επιτρέπει η όχι την λειτουργία του δικαστικού μεγάρου. Η υπηρεσία μας μετά απο αίτημα από το δικαστικό μέγαρο πρέπει να κάνει αυτοψία και να προτείνει μέτρα πυρασφάλειας. Αυτό έγινε στις 8 Αυγούστου του 2008. από κει και ύστερα η ευθύνη της τοποθέτησης συστήματος πυρασφάλειας ανήκει σε εταιρία που έχει δώσει το έργο το υπουργείο δικαιοσύνης για τα μέγαρα όλης της χώρας. Όταν το σύστημα τοποθετηθεί εμείς καλούμαστε να κάνουμε έλεγχο και να δώσουμε πιστοποιητικό. Πιστοποιητικό στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου ακόμα δεν έχει δοθεί.»
Βάζοντας τα κάτω λοιπόν μετράμε. 4 Αυγούστου το μέγαρο ζήτησε τη συνδρομή της πυροσβεστικής για την τοποθέτηση συστήματος, στις 8 αξιωματικός της υπηρεσίας έκανε έλεγχο και πρότεινε μέτρα . σήμερα 24 Ιανουαρίου του 2009 πιστοποιητικό δεν έχει δοθεί διότι δεν έχει , η λογική το λέει γίνει ο έλεγχος στο σύστημα επειδή πολύ απλά το σύστημα δεν έχει τοποθετηθεί.
Μετρούμε 5 μήνες λοιπόν και ποιος ξέρει πόσους ακόμα πριν που τα κτίριο δεν έχει τα απαιτούμενα της πυρασφάλειας, ένα κτίριο το οποίο δέχεται εκατοντάδες κόσμου καθημερινά, ένα κτίριο το οποίο φιλοξενεί δεκάδες υπαλλήλους στις αίθουσες του.
Το 2003 είχε προκύψει το θέμα με τους πυροσβεστήρες. Κάποιο μάτι δημοσιογραφικό την ώρα της αναμονής για τα αποτελέσματα κάποιας δίκης είχε δει πως οι πυροσβεστήρες είχαν λήξει 2 χρόνια μάλιστα. Τότε προέκυψε για πρώτη φορά το θέμα και τότε είχε ειπωθεί πως σε ενδεχόμενο έλεγχο η πυροσβεστική εξαιτίας της έλλειψης του συστήματος μπορούσε ακόμα και να σφραγίσει το κτίριο… 5 χρόνια μετά το μόνο που άλλαξε ως φαίνεται είναι η νομολογία, οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες. Όσο για το ποιος θα φταίει αν κάτι συμβεί; «η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο» καταλήγει ο διοικητής ο οποίος σημειώνει πως από την υπηρεσία του έχουν γίνει τα δέοντα.
Πάντως όποιος είναι ο υπεύθυνος για την χρόνια αυτή λειτουργία του συγκεκριμένου κτιρίου χωρίς πυρασφάλεια απορώ πως μπορεί και κοιμάται ήσυχος. Όσο για τη λύση; Οι κινητοποιήσεις των δικαστικών και των δικηγόρων συνολικά για την κατάσταση ότου κτιρίου δεν φαίνεται να είναι αρκετές, ένα λουκέτο ίσως να έφερνε ιδρώτα στα αυτιά κάποιων. Για να μην ρωτήσω βέβαια και ενοχληθεί πάλι ο κύριος διοικητής αν κάποιο έγγραφο με τους ενδεχόμενους κινδύνους έχει φύγει απο την πυροσβεστική για το δικαιοσύνης. Διότι αν γίνει κάτι η πυροσβεστική θα τρέχει και όχι το υπουργείο και εν πάση περίπτωση κύριε διοικητά δεν μιλάμε για κατάστημα αλλά για δημόσιο κτίριο με πολύ κόσμο καθημερινά , τον οποίον κόσμο έχετε την ευθύνη να προστατεύετε και όχι μόνο να απεγκλωβίζετε όταν χρειάζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: