Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ούτε τρεις ημέρες! Αποχωρούν από τον Ισθμό ένεκα… καλής θέλησης!


Δεν σταθήκαμε στο ύψος της… κινητοποίησης…
Πάσα θάμα 3 ημέρες λέει ο σοφός πάνσοφος λαός εμείς εδώ στην Κορινθία όμως ούτε και αυτό. Πριν καλά – καλά να κλείσει ο Ισθμός ανοίγει σε ένδειξη – έτσι λένε επίσημα τα χείλη- καλής θέλησης.
Η αλήθεια βεβαίως είναι πως το μέτωπο αποδυναμώθηκε . Η εικόνα της Δευτέρας με την μαζική συμμετοχή , αν και υπήρχε δυσπιστία, έδωσε δείγματα πως ίσως η Πελοπόννησος να κινητοποιείται. Η έδρα των κινητοποιήσεων , η Κόρινθος, η Κορινθία με τα τόσα σωρευμένα προβλήματα όμως έμεινε πίσω. Άφησε τους άλλους να μπουν μπροστά και τα παραδείγματα πολλά! Ο ντόρος έγινε από την Αργολίδα, ήρθε στον Ισθμό κάνοντας αισθητή την παρουσία της, έχυσε γάλα, πέταξε προϊόντα, κουβάλησε ακόμα και αγελάδες. Ήρθαν αγρότες από τη Ηλεία και τη Λακωνία και παρέμειναν στο μπλόκο και τη νύχτα. Δυστυχώς η Κορινθία καταγράφει ελάχιστη συμμετοχή και όχι μονάχα αυτό.
Στις 7 χτες το πρωί στο μπλόκο ου Ισθμού ο όγκος των αγροτών μικρός, οι περισσότεροι από αυτούς από άλλους νομούς. Ακόμα και οι πρόεδροι μας έφτασαν πιο αργά, «σενιαρισμένοι» και έχοντας προφανώς διανυκτερεύσει σπίτι τους. Αγώνας εκ του μακρόθεν; Και στα παράθυρα όμως πρωταγωνιστές οι εκ άλλων νομών…. Αποτέλεσμα; Οι παραγωγοί των άλλων νομών απογοητεύτηκαν και άρχισαν να τα μαζεύουν σιγά – σιγά σώζοντας με το καλή τη θελήσει την αξιοπρέπεια του κινήματος.
Σίγουρα θα περίμενε κανείς μια δυναμικότερη κινητοποίηση με διάρκεια και όχι άτακτη φυγή μιας και η εντύπωση που κυριαρχεί στο ευρύ κοινό είναι αυτή… ίσως γι αυτό και το πακέτο να πήγε στον κάμπο και όχι εδώ… ίσως αυτή η χλιαρή κινητοποίηση να αποδεικνύει την τεράστια απογοήτευση του αγρότη από εκείνους που τους εκπροσωπούν , άνθρωποι που δεν κατόρθωσαν να κάνουν τη σωρευμένη αγανάκτηση … αντίδραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: