Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

“Ο αγώνας θα συνεχιστεί”


- Συνεχίζεται ο αγώνας για να διασφαλιστεί το μέλλον των αγροτών μας - Εγινε ένα θετικό βήμα με την ένταξη της σταφίδας και των εσπεριδοειδών
πειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και εκπροσώπων των αγροτών, εντάχθηκαν στα μέτρα ενίσχυσης η κορινθιακή σταφίδα και τα εσπεριδοειδή, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των παραγωγών της Κορινθίας.
Για τις εξελίξεις ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εν μέρει διευθέτηση των αιτημάτων των αγροτών της Πελοποννήσου. Ο αποκλεισμός των προϊόντων της Κορινθίας από τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ήταν μεγάλο πλήγμα, το οποίο έπρεπε να επανορθωθεί. Ενώ οι αγρότες της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας έλαβαν άμεσα κρατική βοήθεια, οι Νομοί της Πελοποννήσου έμειναν εκτός. Σπεύσαμε όλοι, βουλευτές, νομαρχία, φορείς και εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να προλάβουμε αυτήν την αδικία και τα καταφέραμε.
Είχα μία άριστη συνεργασία με τους εκπροσώπους των αγροτών μας για την προετοιμασία της συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Έπειτα από συνεννόηση μαζί τους, είχα επανειλημμένες επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κύριο Κώστα Σκιαδά, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή του στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μου να συναντήσει τους αγρότες μας και να εξετάσει μαζί τους τα δίκαια αιτήματά τους.
Η επιμονή απέδωσε και σε αυτό οφείλω να πω ότι ήταν ανεκτίμητη η συμβολή των εκπροσώπων των αγροτών της Κορινθίας κ.κ. Παπαβασιλείου και Μπαρλιά. Μπορεί να έχουμε συχνά διαφωνήσει για θέματα αγροτικής πολιτικής, ωστόσο μας συνδέει το κοινό μας ενδιαφέρον για τους αγρότες μας – ένα ενδιαφέρον που μας ωθεί στο να βρίσκουμε τρόπους συνεννόησης και να παλεύουμε σε κοινούς αγώνες. Η υπεύθυνη στάση τους ως εκπροσώπων προσέδωσε στα αιτήματα των αγροτών μας αξιοπιστία και δυναμική. Η συνεργασία μας έπιασε τόπο. Η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή για τους αγρότες της Κορινθίας και υπάρχουν ευήκοα ώτα, πρόθυμα να ακούσουν και να συζητήσουν τα αιτήματά τους.
Θεωρώ πολύ θετικό βήμα την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας και των εσπεριδοειδών, καθώς και της βερικοκιάς, στα μέτρα ενίσχυσης ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τους κτηνοτρόφους. Πρόκειται για κατ’ εξοχήν προϊόντα του νομού μας που στηρίζουν το εισόδημα των αγροτών μας και την οικονομία της Κορινθίας. Πιστεύω ότι το 2008 κλείνει με καλούς οιωνούς για τους παραγωγούς μας, όπως έχω όμως αναφέρει επανειλημμένα, θεωρώ κεφαλαιώδους σημασίας τον σωστό προγραμματισμό για τη φετινή χρονιά. Εξακολουθούμε να διεκδικούμε τα μεγάλα αιτήματα των αγροτών.
Ειδικά όμως για τα Κορινθιακά προϊόντα, πρέπει να συνεργαστούμε για να προετοιμαστούμε, να χτίσουμε ασπίδα προστασίας που, ενόψει οικονομικής κρίσης, θα τα θωρακίσει και θα τα ενισχύσει απέναντι στον ανταγωνισμό.
Θέλω να δηλώσω ρητά ότι είμαι πάντα ανοιχτός στις προτάσεις και τα αιτήματα των αγροτών της Κορινθίας και επιδιώκω τη συνεργασία με όλους. Γόνιμος διάλογος σημαίνει και διαφωνία, σημαίνει και σύγκρουση. Είναι όμως πάγια πεποίθησή μου ότι, όταν έχουμε κοινό στόχο, μπορούμε να συνθέσουμε τις αντιθέσεις. Και στόχος όλων μας είναι μια καλύτερη ζωή για τους αγρότες μας: προς αυτό το σκοπό μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο και τρόπο δράσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: