Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Όλα τα χε η Μαριωρή…


Οδηγία για σύσταση δημοτικής αστυνομίας… παντού!
Απόλυτη εφαρμογή βρίσκει στην περίπτωσή μας η λαϊκή ρήση με την Μαριωρή και τον φερετζέ που της έλειπε. Όπου Μαριωρή η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όπου φερετζές η οδηγία που εστάλη ήδη στους δήμους όλης της χώρας για σύσταση δημοτικής αστυνομίας. Στην οδηγία – εντολή εξαίρεση δεν υπάρχει και όπως καταλαβαίνει κανείς , όχι δεν ξεκίνησαν οι διαδικασίες πρόσληψης αστυνομικών αλλά οι γκρίνιες για όλα εκείνα που η κεντρική πολιτεία σωρεύει προς τους δήμους και τους τοπικούς άρχοντες.
Τι λέει όμως η οδηγία; Επιτάσσει σύσταση δημοτικής αστυνομίας σε όλου στους δήμους ανεξαιρέτως ακόμα και τους πιο μικρούς. Τα άτομα πρέπει να είναι 7 και παρακαλώ; Ανωτάτης εκπαίδευσης που συνεπάγεται; Και ανάλογους μισθούς!
Μαζί με την οδηγία βέβαια δεν ήρθε και ραβασάκι που να γράφει τον κωδικό από τον οποίον θα πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί παρά μονάχα η επεξήγηση πως έτσι θα μειωθεί η ανεργία. Ως λόγος θεμιτός βεβαίως τι να το κάνεις όμως όταν η ανεργία μειωθεί και οι δήμαρχοι πα΄νε φυλακή
Το ταμείο της αυτοδιοίκησης είναι ήδη μείον, οι προϋπολογισμοί μικροί και οι αρμοδιότητες που εκχωρούνται συνεχώς αυξάνονται. Ήταν πριν λίγο καιρό η παλαιά εθνική οδός και η συντήρηση της είναι τώρα η δημοτική αστυνομία! «να πάψει το καπέλωμα της κεντρικής διοίκησης προς την αυτοδιοίκηση. Συμφωνούμε με την δημοτική αστυνομία αλλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε τέτοιους μισθούς, μιλάμε για 7 άτομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης!» αναφέρει ο δήμαρχος Βέλου ο οποίος επειγόντως θα θέσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ .
Τα περιθώρια αντίδρασης βεβαίως δεν φαίνεται αν είναι και πολλά, ας προετοιμαστούμε λοιπόν να δούμε ακόμα και στο δήμο του Φενεού, δημοτική αστυνομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: