Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


«ΔΩΣΤΕ ΚΟΝΔΥΛΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΥΤΑ»
Ένα έργο μια μαύρη τρύπα; Μια μεγάλη αποτυχία, ή ένα μεγάλο σκάνδαλο; Πολλά εκείνα που έχουν ακουστεί για τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου- Φενεού και Ευρωστίνης με πρόσφατες να είναι οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νίκου Αγγελόπουλου πως το έργο προχώρησε χωρίς τις σωστές μελέτες και με εγκρίσεις που δεν έπρεπε να είχαν δοθεί…
Η ουσία είναι βεβαίως πως το έργο , το οποίο δεν έχει παραληφθεί ακόμα- εγκαινιάστηκε όμως μετά Βαΐων κ Κλάδων – στοίχισε 3 εκατομμύρια ευρώ, και είναι ένα έργο το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει δεν μπορεί να φανεί χρήσιμο για 3 δήμους.
«Το έργο εκτελέστηκε με την ευθύνη , τον έλεγχο και την διαχείριση της περιφέρειας Πελοποννήσου, λέει σήμερα ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος. Στοίχισε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ όμως για εμάς είναι άχρηστο αφού δεν έχει ακόμα παραληφθεί. Μιλάμε για ένα έργο προβληματικό. Σαν διαχειριστική ενότητα, εμείς ο δήμος Φενεού και ο δήμος Ευρωστίνης έχουμε καταθέσει στην περιφέρεια συμπληρωματική μελέτη , την οποίαν έχουμε πληρώσει και πρέπει τώρα η περιφέρεια ν δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να τελειώσει επιτέλους το έργο.»
ο ΧΥΤΑ θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 3 δήμων οι οποίοι ακολουθώντας τις οδηγίες την Ε.Ε έκλεισαν τις ανεξέλεγκτες χωματερές. Που πάνε τώρα τα σκουπίδια; Ο δήμαρχος πάντως καλεί τους πολίτες να μην δημιουργήσουν νέες και λόγω προστίμων που καραδοκούν αλλά κυρίως γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει ν αποκτήσουμε αυτό που στη χώρα μας είναι άγνωστη φράση «οικολογική συνείδηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: