Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

TA ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ


Δεν θα μπορούσα να μη γράψω δύο λόγια, για αυτό που συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, στον προάλιο χώρο του Απόστολου Παύλου τη Μητρόπολη της Κορίνθου.
Δειλά στην αρχή, αλλά καθημερινά μεγαλώνει το έργο και η προσφορά της Κορινθιακής Εκκλησίας, στους ανήμπορους συνανθρώπους μας.
Με μπροστάρη λοιπόν τον Σεβασμιότατο κ.Διονύσιο ξεκίνησαν να προσφέρουν κάθε μέρα σε δεκάδες συνανθρώπους μας, ένα ζεστό πιάτο φαί.
Από τα έσοδα της Εκκλησίας, και με την βοήθεια Ιερέων, αλλά και γυναικών που προσφέρονται εθελοντικά στο μαγείρεμα.
Κάθε μεσημέρι χωρίς κανένα ρατσισμό σε χρώμα και ιδιαίτερα σε θρησκεία βρίσκουν όλοι ένα ζεστό πιάτο φαγητό.
Η πράξη αυτή σίγουρα έχει ανεβάσει στα μάτια όλων μας το έργο της Εκκλησίας, και ιδιαίτερα του Μητροπολίτη μας, είχαμε χρόνια να δούμε τέτοιες, πράξεις,τέτοιες ενέργειες, από την μητροπολίτη της Κορινθου.
Ειδικά στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, κάποιοι δεν έχουν ούτε δουλειά, ούτε σπίτι, ειδικά οι αλλοδαποί, που ήλθαν για ένα καλύτερο αύριο, και βρέθηκαν άνεργοι και πεινασμένοι στο δρόμο.
Πολλοί από αυτούς κοιμούνται στα παγκάκια.
Η Μητρόπολη δεν έμεινε απαθής και με τα λίγα που διαθέτει προσπαθεί να βοηθήσει.
Ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές, κατάφερε να δώσει ένα πιάτο, σε 170 ανθρώπους, και μάλιστα με πρώτης ποιότητας τροφή. Ούτε σε καλά εστιατόρια.
Εδώ λοιπόν θέλω να καταφέρω να συγκινήσω συμπολίτες μας που μπορούν, και έχουν, και τους περισσεύουν ας δώσουν στη Μητρόπολη τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα.
Πάντως κλείνοντας να δώσω τα ταπεινά μου θερμά ευχαριστήρια, προς τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες αυτής της πράξης, με τέτοιες ενέργειες, αναβαθμίζει το έργο της Εκκλησίας, που τον τελευταίο καιρό περνάει κρίση, εξ αιτίας λιγοστών ευτυχώς που αμαυρώνουν την εικόνα της.
Ο λαός μας χιλιάδες χρόνια τώρα ως μοναδικό αποκούμπι έχει το Χριστό και βέβαια κατ’επέκταση τους ανθρώπους του.
Καλό θα ήταν να βρει σε αυτό το έργο αρωγό την πολιτεία, αλλά δυστυχώς τέτοια χαρά δύσκολα θα την δούμε.
Ας βοηθήσουμε λοιπόν αυτή την προσπάθεια όλοι όσο μπορεί ο καθένας από την πλευρά του, αξίζει πιστέψτε με

Δεν υπάρχουν σχόλια: