Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Αγωγές – Κουβαδάκια – Ιώσεις- πισωμαχαιρώματα … λέξεις αταίριαστες αλλά παρουσιάζουν όλες μαζί μια εικόνα της πολιτικής κατάστασης του Λουτρακίου


Στη ζωή έμαθα να πολεμώ τους ζωντανούς. Αν και αυτό αποτελεί αρχή δική μου την παραβαίνω και απαντώ όχι στον συγγραφέα που τον θεωρώ ότι δημοσιογραφικά δεν υπάρχει αλλά σε αυτούς που αναφέρει.
Η Σωτηρία Παπακωνσταντίνου γιατί να γίνει η εξαίρεση και να μη ακολουθήσει την τύχη και των δυο άλλων συναδέλφων της στην αλλαγή αυτό δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Ίσως οι σεναριογράφοι γνωρίζουν την αιτία.
Βέβαια αν δεις κάποιον να ρίχνει το χειμώνα πέτρες επάνω σε μια αμυγδαλιά όλοι θα τον περάσουν ότι είναι τρελός. Ενώ όταν είναι γεμάτη από καρπό θα τον δικαιολογήσουν για την ενέργεια του. Βέβαια η κ. Παπακωνσταντίνου έβαλε τάξη σε κάποιο σημείο του δήμου που οι αυτοσχέδιοι δημοσιογράφοι έκαναν κουμάντο.
Τους έκλεισε με βουλοκέρι την πόρτα και έτσι δεν μπορούσαν να δίνουν εντολές.
Βέβαια η κ. Παπακωνσταντίνου ήταν η ψυχή της παρέμβασης ως προς το τμήμα της ενημέρωσης και μπορεί αυτό να πληρώνει. Μα δεν νομίζω ότι με αοριστίες μπορεί να θιγεί παρά μόνο με στοιχεία και τίποτα άλλο. Τώρα αν θα κάθεται δίπλα στο δήμαρχο η Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου ή όχι είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί κάποιον που θέλει να τον σέβονται ως δημοσιογράφο αλλά συνεχίζει να παίζει με τα κουβαδάκια του.
Αλλά αυτός κάνει τη δουλειά του και μάλλον θα θέλει να γίνει αρεστός στον κ. Παύλου μια και κάνει αντιπολίτευση στον κ. Γκιώνη. Και απορώ πως δεν έχει ακόμα γράψει στην καινούργια εφημερίδα. Αλλά μπορεί να γράφει όπως κάνει και κάποιος άλλος. Αυτό εμένα που προσωπικά με πείραξε είναι κάτι που εκθέτει τον φίλο μου και γιατρό μου τον Ηλία τον Κοφινά.
Θέλω να σταθώ στην παράγραφο « … ο Γιώργος Γκιώνης εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να προσφύγει στην επιλογή δυο αντιδημάρχων απόλυτα ελεγχομένων – σύμφωνα με την επισήμανση κορυφαίου δημοτικού παράγοντα της πλειοψηφίας- από την πρώην αντιδήμαρχο ενός κόμη με τον οποίον φρόντισε η αντιδήμαρχος μέσω « πολιτικής ίωσης» να αποπειραθεί να συσφίξει τις πάλαι ποτέ στενές σχέσεις που υπήρχαν το πρώτο διάστημα ανάληψης από την ίδια της εξουσίας»
Όπως παρατηρείς φίλε Ηλία τίποτα δεν κρατά ο καλός δημοσιογράφος για τον εαυτό του μια ο χωροφύλακας και ο δημοσιογράφος με την πληροφορία παίρνουν γαλόνια.
Δεν ξέρω αν έκανες καμία επίσκεψη στην κ. Παπακωνσταντίνου που ήταν ιατρική και όχι εσύ ( γιατί αυτό δεν μπορώ να το διανοηθώ ) την χαρακτήρισε διπλωματική για να υπάρξει σύσφιξη των ήδη ταραγμένων σχέσεων σας. Αυτή την σκηνοθεσία δεν θα μπορούσε να τη φανταστεί ούτε ο Νίκος Φώσκολος στον άγνωστο πόλεμο.
Επειδή αυτό το δημοσίευμα ανεπανόρθωτα φίλε Ηλία σε εκθέτει όχι σαν δημοτικό άρχοντα αλλά ως επιστήμονα πρέπει να πάρεις θέση. Γιατί αρκετά αφήσατε ορισμένους να μολύνουν την ατμόσφαιρα.
Επειδή δεν γνωρίζω τα ελληνικά που ξέρει ο κουβαδάκιας δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτό το « βιολογική ανοχή» Και γηράσκω το γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως και από ποιόν θα διδαχτώ.
Ομολογώ ότι δεν μπορώ να φανταστώ την κ. Παπακωνσταντίνου με φισεκλίκια και να κάθεται με το ένα μάτι σκεπασμένο και να περιμένει να πισωμαχαιρώσει τον Ηλία. Μια και λόγω διαφοράς με το ύψος των αυτό είναι λίγο δύσκολο.
Βέβαια εδώ έχουμε και μια μικρή προσέγγιση με τον κ. Παύλου που τον χαρακτηρίζει ευτυχή. Λέτε οι αγωγές μας έχουν κάνει να βλέπουμε τον τέως Δήμαρχο ως Απόστολο Παύλο; Ο καιρός θα δείξει . Εμείς είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε τον κόσμο για να ασκούμε κριτική . Αλλά και ο αναγνώστης να μας κρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: