Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο η συνέλευση για το Λιμάνι


Πνευματικός: ο σχεδιασμός για την καταστροφή της πόλης δεν θα περάσει!
Εμμένει ο δήμαρχος της Κορίνθου στην άποψή του για σχέδιο καταστροφής της πόλης. Η πρόταση για την δημιουργία Α.Ε που κατέθεσε ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας για τα λιμάνια βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο το δήμαρχο ο οποίος καλεί την Δευτέρα στην πρώτη συνέλευση για το θέμα τους… πάντες!
«Σήμερα το πρωί σε μια συμβολική κίνηση ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είμαστε στους δρόμους να μοιράσουμε φυλλάδια ενημερωτικά για την συνέλευση που θα γίνει την Δευτέρα στο δημοτικό μας θέατρο. καλούμε όλους τους Κορίνθιους και βεβαίως όλους τους θεσμικούς παράγοντες τον υπουργό, τους βουλευτές, το νομάρχη, συμβούλους, να είναι εκεί να ενημερωθούν και βεβαίως να πουν τη γνώμη τους γιατί πιστεύω πως ο ενημερωμένος πολίτης είναι αυτός που θα λάβει και τις σωστές αποφάσεις . δεν φοβόμαστε την ενημέρωση δεν φοβόμαστε την άλλη άποψη, καλούμε όλους να έρθουν σε αυτή τη συνάντηση η οποία πιστεύω πως θα είναι απ αρχή θετικών εξελίξεων για το δήμο γιατί έως τώρα υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις.»
Οι πολίτες από τα χέρια της δημοτικής αρχής έλαβαν το πρωί χτες φυλλάδια με τα ναι και τα όχι . κλήθηκαν να δώσουν το παρόν στη συνέλευση , ν αποφασιστεί απο κοινού το επόμενο βήμα. Εκεί και η μειοψηφία. « το λιμάνι είναι για την πόλη καρκίνωμα . αν δεν τακτοποιηθεί αυτό το θέμα η Κόρινθος δεν θα γίνει ποτέ μια όμορφη πόλη. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα διαχειρίζεται το λιμάνι αν θα είναι η ανώνυμη εταιρία ή αν θα είναι το δημοτικό λιμενικό ταμείο. Βεβαίως είναι σοβαρό θέμα αλλά τους πολίτες τους ενδιαφέρει το παρόν κ το μέλλον του λιμανιού και της πόλης τους. Το λιμάνι είναι μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης δεν σηκώνει η λεκάνη του Φλοίσβου και του Αναξαγόρα μια μεγάλη εμπορική ανάπτυξη. Θα καταστραφεί η πόλη ολοσχερώς. Εμείς είμαστε υπέρ του τρίπτυχου εμπορικό – τουριστικό – επιβατικό λιμάνι το εμπορικό όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί τότε θα γίνουμε Κερατσίνι» δήλωσε ο Παναγιώτης Λούμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: