Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

“Eπίτιμη γενναιοδωρία”

To ΠΑΣΟΚθα πληρώσειτελικάτο μάρμαρο
εν έχει ξαναγίνει στα χρονικά κόμμα να δίνει αποζημίωση σε πρώην πρωθυπουργό. Για να τα λέμε όλα το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει 100.000 ευρώ στον επίτιμο για να μη βγάλει στο σφυρί το σπίτι του Λαλιώτη.Και μετά φταίνε οι τράπεζες που βγάζουν τα σπίτια του κοσμάκη σε πλειστηριασμούς. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν καλύπτοντας τον πρώην γραμματέα του υποστηρίζει ότι η κόντρα δεν είναι προσωπική αλλά πολιτική.Και καλά από την Νέα Δημοκρατία την δεδομένη στιγμή δεν μπόρεσε κανείς να μαζέψει τον επίτιμο η Ντόρα δεν το ήξερε, λέμε τώρα.Ο επίτιμος λοιπόν είπε στο «MEGA» και ο Λαλιώτης του απάντησε.Η είδηση του πλειστηριασμού δημοσιεύτηκε προχθές σε εφημερίδα της Αρκαδίας και ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 29 Ιανουαρίου. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. το Σάββατο το πρωί είπε στο «Μέγκα» ότι τα χρήματα θα τα δώσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και της Αρκαδίας και τόνισε ότι δεν μπορεί ο κ. Λαλιώτης να παριστάνει τον νταή, να μην υπακούει στους νόμους και να μην πληρώνει. Χθες επανήλθε λέγοντας: «Το ότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται εκ των υστέρων με τον κ. Λαλιώτη και θα δώσει αυτό τα επιδικασθέντα χρήματα είναι δικό του θέμα. Το θέμα Λαλιώτη κλείνει για μένα σήμερα, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί του». Ο κ. Λαλιώτης, απαντώντας, αφού επέμεινε στις καταγγελίες του, επισήμανε ότι τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που έχει είναι η πατρική του περιουσία -το σπίτι στα Δολιανά και κτήματα- και ότι είχε διαμηνύσει στον κ. Μητσοτάκη να διεκδικήσει ό,τι θέλει. Το ωραίο στην ιστορία είναι ότι ο κ.Επίτιμος μοιράζει τα χρήματα στους πυρόπληκτους, ως αλλα τριχίλιαρα, μόνο μην τα ζητήσει πίσω όπως έκανε και η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό. Όμως τέλος τα αστεία. Υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκου και Μ. Κατρίνη.
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένος πολιτικά και ηθικά από τον λαό της Ηλείας. Τώρα μας προσβάλλει και μας προκαλεί. Η Ηλεία δεν επιθυμεί ως βοήθεια τα χρήματα του κ. Λαλιώτη. Η Ηλεία διεκδικεί τα χρήματα που της χρωστάει η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή», δήλωσε ο Γ. Κουτσούκος.
«Οι πυρόπληκτοι έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες πολιτικές, έργα και δράσεις. Αυτές που απουσιάζουν επιδεικτικά εδώ και 16 μήνες, με ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε ο Μ. Κατρίνης.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας Δ. Βαξεβανάκης δήλωσε: «Μας συγκινεί βαθύτατα η ευγενής χειρονομία του "επίτιμου"! Οι πυρόπληκτοι μένουν εκστατικοί με τη γενναιοδωρία του ανδρός! Παραληρούν από ενθουσιασμό και δεν βρίσκουν τρόπο να εκφράσουν τη χαρά και την ευγνωμοσύνη τους! Τέτοιο δούλεμα είχαν να αισθανθούν από τότε που η κυβέρνηση του κόμματος του κ. Μητσοτάκη τούς μοίραζε φύκια (τριχίλιαρα) για μεταξωτές κορδέλες (ψήφους)». Κλείνοντας πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες, θέλουν μεγαλύτερη προσοχή απ’όλους, γιατί τελικά γυρίζουν μπούμεραγκ.Οι πυρόπληκτοι κύριε επίτιμε δεν είναι ζητιάνοι έστω και αν έτσι τους καταντήσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: