Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Δήλωση Βόμβα από τον πρόεδρο των εμπόρων «Να πάρει το λιμάνι της Κορίνθου το εμπορικό και το Κιάτο το τουριστικό»




Ένα ακόμα μέτωπο για την Κόρινθο και τον Αλέξανδρο Πνευματικό. Οι έμποροι του Κιάτου δεν λένε μόνο ναι στην πρόταση Παπαληγούρα για τη δημιουργία σχήματος εταιρικού όπου η Τ.Α θα κατέχει το 45% αλλά επαυξάνουν λέγοντας ναι στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και προτείνοντας – ουσιαστικά ανοίγοντας πόλεμο- η Κόρινθος να πάρει το εμπορικό τμήμα και το Κιάτο να κρατήσει το τουριστικό.
Παλιότερα – λέει ο Κύριος Μαυρέας - είχαμε δραστηριότητα εμπορική μεγάλη λόγω των εργοστασίων που υπήρχαν στην περιοχή μα. Σήμερα αυτή η δραστηριότητα είναι μηδαμινή , να πάρει λοιπόν η Κόρινθος το εμπορικό κομμάτι που έχει δραστηριότητα και να κρατήσουμε εμείς το τουριστικό.»
Ο πρόεδρος μιλά για το Κιάτο που είναι προάστιο των Αθηνών, για το λιμάνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαρίνα σκαφών, για κρουαζιερόπλοια και ανάπτυξη, μιλά για άκρως τουριστικό χαρακτήρα πετώντας το μπαλάκι του εμπορικού στην Κόρινθο. Από την άλλη πλευρά η πρωτεύουσα διεκδικεί τον τουριστικό χαρακτήρα έχοντας ανοίξει με τη σειρά της πόλεμο με το υπουργείο και τη πρόταση για το νέο εταιρικό σχήμα.
Οι γιορτές πέρασαν και αναμένουμε τις λαϊκές συνελεύσεις που ήδη έχει προαναγγείλει ο δήμαρχος καθιστώντας σαφές πως «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δούμε την καταστροφή της πόλης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: