Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ Νέος Πρόεδρος ο Αλέξανδρος Κέζας


Ξεκίνησαν στις 11 όπως άλλωστε είχε καθοριστεί εκπλήσσοντας με την συνέπειά τους. Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική έκπληξη που ανέμενε τους εκπροσώπους του τύπου οι οποίοι έσπευσαν να καλύψουν την πρώτη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου με θέμα τι άλλο; Αρχαιρεσίες.
Ευχές και αβρότητες ως είθισται στα πρώτα λεπτά για να περάσουμε στις προτάσεις , «η αντιπροεδρία ανήκει και αυτή τη φορά είπε ο Νίκος Ταγαράς, στην μειοψηφία, στοχεύουμε άλλωστε και αυτό υπηρετούμε ένα διαπαραταξιακό προεδρείο.»
Επικροτώντας η μειοψηφία την κίνηση η οποία προβλέπεται από τον Κώδικα δεν εφαρμόζεται όμως απ όλες τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις πρότεινε για τη θέση το Νίκο Πετρόπουλο, πρόταση που έλαβε 28 ψήφους επί 28 παρόντων, το σώμα ομόφωνα εξέλεξε τον αντιπρόεδρο του.
Ιδία τύχη είχαν και οι προτάσεις του νομάρχη τόσο για τον πρόεδρο του σώματος , προτάθηκε ο Αλέξανδρος Κέζας όσο και για τον γραμματέα , προτάθηκε ο Γιώργος Πετρίτσης. Και οι δυο έλαβαν 28 ψήφους «είμαι ικανοποιημένος απο την ομοφωνία δήλωσε ο νομάρχης μετά το πέρα στης διαδικασίας, στόχος μας είναι η σύνθεση για το καλό του τόπου τον οποίον έχουμε επιλεγεί για να υπηρετήσουμε.»
Ο αρχηγός της μειοψηφίας Νίκος Παπαιωάννου διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν γκρίνιες στην παράταξη σχετικά με την υποστήριξη των προτάσεων της πλειοψηφίας. «εκφράσαμε ο καθένας την γνώμη του αυτό άλλωστε είναι δημοκρατία, καταλήξαμε όμως ομόφωνα και αυτό έχει σημασία στην γραμμή που θ ακολουθούσαμε. Αυτή είναι η πολιτική μας έως τώρα και έτσι θα συνεχίσει, δεν κάνουμε αντιπολίτευση στείρα, ούτε και θα υπηρετήσουμε την επικοινωνιακή πολιτική.»
Από την διαδικασία δεν διαφάνηκαν πικρίες αν και ποικιλοτρόπως μπορεί να ερμηνευτεί η απουσία του απερχομένου προέδρου του νομαρχιακού Βασίλη Γαρούφη

Δεν υπάρχουν σχόλια: