Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Παράταση μέτρων “υπέρ εξαγωγέων των Πυρόπληκτων Νομών”

Την παράταση μέτρων «υπέρ των εξαγωγέων των Πυρόπληκτων Νομών» ζητά ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Παυλής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, από τη διεύθυνση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Ο.Α.Ε.Π., μετά τη διαπίστωση ότι οι επιχειρηματίες εξαγωγείς, δεν είχαν ενημερωθεί άμεσα για τα ευεργετικά μέτρα που είχε εξαγγείλει μετά τις πυρκαγιές του 2007 και είχαν παρουσιαστεί και στην ημερίδα του Επιμελητηρίου.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Ο.Α.Ε.Π., επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, υιοθέτησε και εφαρμόζει τα 5 ευεργετικά μέτρα υπέρ των εξαγωγέων των «Πυρόπληκτων Νομών». Τα μέτρα αυτά είναι σε ισχύ από το Σεπτέμβριο του 2008 και θα λήξουν στις 31.08.2009.
Τα προαναφερόμενα μέτρα και συνολικά τα προγράμματα του ΟΑΕΠ παρουσιάσθηκαν και στους Αρκάδες επιχειρηματίες – εξαγωγείς κατά την ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΠ στην Τρίπολη στις 15 Οκτωβρίου 2008.
Από την εκδήλωση αυτή διαπιστώσαμε ότι οι Αρκάδες εξαγωγείς δεν ήταν ενήμεροι για τα ευεργετικά μέτρα του ΟΑΕΠ για τους πυρόπληκτους νομούς, με αποτέλεσμα να μην έχουν προβεί στην αξιοποίησή τους. Λαμβάνοντας υπόψη την παράμετρο αυτή, καθώς και το γεγονός ότι οι Αρκαδικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι όλες Πολύ Μικρές ή Μικρές επιχειρήσεις και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις δυσμενείς συνέπειες των πυρκαγιών του 2007 και παράλληλα την οικονομική κρίση που πλήττει όλη τη χώρα και ελάχιστα μέτρα έχουν ληφθεί για την στήριξή τους, ενώ κινδυνεύουν τώρα περισσότερο από ποτέ να μην πληρωθούν από τις επί πιστώσει πωλήσεις τους στο εξωτερικό, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο για τις επιχειρήσεις αυτές να συνεχίσουν να ισχύουν τα ευεργετικά μέτρα του ΟΑΕΠ υπέρ των εξαγωγέων των πυρόπληκτων νομών.
Για τους λόγους αυτούς, αιτούμεθα να εξετάσετε τη δυνατότητα παράτασης της ισχύος των μέτρων αυτών και μετά την παρέλευση της 31.08.2009, τουλάχιστον έως τις 31.12.2009, και είμαστε σίγουροι ότι το αίτημα αυτό θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από την πλευρά σας.
Γιά το Επιμελητήριο Αρκαδίας
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Παυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: