Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ένας παπάς συμμετέχει στην πορνογραφία.

Ο μεγάλος μας τραγουδιστής Παύλος Σιδηρόπουλος κάποτε τραγούδησε ένα υπέροχο τραγούδι που είχε ως κεντρικό θέμα το παιδί.Οι στοίχοι του ήταν όχι του στιχουργού αλλά του ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλου. Και οι εκτελέσεις οι πρώτες γράφουν ότι η μουσική ήταν του Γιώργου Θεοδωράκη παιδιού του Μίκυ αλλά δεν υπηρετεί την αλήθεια. Η μουσική είναι του Μίκυ αλλά τότε δεν τα είχε καλάμε το Λευτέρη ο Μίκυς έβαλε το όνομα του γιου του.
Παρακαλώ μαζί να μελετήσουμε το ποίημα

Κάποτε θα 'ρθουν
(Λευτέρης Παπαδόπουλος)
Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν σ' αγαπούν
και πως σε θένε
Εχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε
Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν
Εχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί
θα σε πουλήσουν
Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβύσει το κερί
στην καταιγίδα
Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα

¨Πως λοιπόν να υπερασπιστούμε το παιδί όταν μέσα στην κοινωνία μας υπάρχουν καθάρματα και τα οποία φοράνε τον μανδύα της εντιμότητας. Δεν είναι αυτοί που συμμετέχουν στο έγκλημα της πορνογραφίας τίποτα Έλληνες Β διαλογής. Είναι λέει το δελτίο ειδήσεων άνθρωποι ανώτεροι πάσης υποψίας.
Ποιος άραγε θα αμφισβητήσει τον Αρχιμανδρίτη που όλοι πηγαίνουν να πάρουν την ευλογία του και αυτός αντί γι’ αυτή μας δίνει πορνογραφικό υλικό για να μας ανατινάξει τα θεμέλια της κοινωνίας. Αλλά για ποια κοινωνία μιλάμε δεν μπορούμε να καταλάβουμε όταν οι δήθεν αξιοσέβαστοι βάζουν φουρνέλο στα θεμέλια της.
Όταν βγαίνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και παρουσιάζουν ως πρώτο θέμα ότι ένας ρασοφόρος πρωταγωνιστεί και παρουσιάζει παιδάκια μέχρι έξη μηνών να κακοποιούνται . Και με ποιο ηθικό ανάστημα άνθρωποι που αποτελούνε τη βάση της κοινωνίας να μαθαίνουμε ότι αποτελούνε ότι το χειρότερο υπάρχει. Και από την άλλη να έχεις όλους αυτούς να μας διδάσκουν ηθική ενώ αποτελούν την υλοποίηση της ανηθικότητας.. Και όταν αυτό γίνεται όχι από κάποιον ιερέα ενός απομακρυσμένου χωριού που δεν γνωρίζει σχεδόν γραφή και ανάγνωση αλλά από κάποιο αρχιμανδρίτη που με το ένα πόδι βρίσκεται πριν από τη θέση το Ιεράρχη. Και προσωπικά εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι άλλοι που αποτελούνε την συμμορία αλλά ο ρασοφόρος που είναι ο πνευματικός ταγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: