Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Δεν λυπήθηκε προκλήθηκε…

Τρόμαξα όταν διάβασα ότι πίσω από τη Νομαρχία που υπάρχει θάλασσα και που η τοποθεσία έχει και την ονομασία Ιερατική γίνονται πράγματα και θαύματα με αποτέλεσμα ο αξιότιμος κ. Η. Μιχόπουλος που είναι ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Νομαρχίας δεν μπορεί ούτε αυτός μα ούτε και οι επισκέπτες της Νομαρχίας να παρακολουθούνε κάποιους να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα ολόγυμνοι. Και αν αυτά γινόντουσαν το καλοκαίρι θα λέγαμε ότι η τοποθεσία αυτή θα χαρακτηριζότανε ως πλαζ γυμνιστών. Αλλά όταν ο χιονιάς έχει παγώσει τα πάντα και εσύ επιμένεις να κολυμπά στη θάλασσα χωρίς να είσαι χειμερινός κολυμβητής κάτι άλλο συμβαίνει.
Και τότε πλησιάζεις κ. πρόεδρε τον τόπο που γίνονται όλα αυτά και διαπιστώνεις ορισμένα πράγματα που μπορεί να προκαλούν αλλά και σε αναγκάζουν να σιωπάς.
Αυτοί που πέφτουν στη θάλασσα δεν το κάνουν για ψυχαγωγικούς λόγους αλλά για να πλυθούνε μια και η βρόμα θα τους αρρωστήσει. Και κάνουνε γυμνοί μπάνιο γιατί δεν έχουν άλλα ρούχα για να αλλάξουν . Και δικαιολογημένα ο κ. ταξίαρχος της αστυνομικής διευθύνσεως Κορινθίας δήλωσε ότι « … από τη στιγμή που έχουν άδεια η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επειδή κάποιοι δεν έχουν και είναι λαθρομετανάστες τότε τίθεται το θέμα για την αστυνομία . Το ότι απλώνουν τα ρούχα τους σε κάποια σημεία αυτό δεν είναι θέμα της Αστυνομίας»
Που να φανταστεί ο Ουγκό γράφοντας τους άθλιους του το 1862 θα ερχότανε το 2009 δηλαδή μετά από 147 χρόνια να έχουμε μια μορφή αθλίων σε πολύ χειρότερη μορφή. Και μάλιστα σε μια εποχή που πηγαίνουμε στην σελήνη ενώ στους αθλίους του Ουγκό έχουμε τη βοϊδάμαξα που ο Γιάννης Αγιάννης τη σήκωσε για να σώσει τον άνθρωπο που είχε πλακώσει με τα γνωστά αποτελέσματα με πρωταγωνιστή τον Ιαβέρη . Τουλάχιστον ο δικός μας Ιαβέρης ( που εδώ σημαίνει εφαρμοστή του νόμου) έδωσε την πρέπουσα απάντηση.
Και κάθομαι αγαπητή μου και αγαπητέ μου που διαβάζεις αυτές τις αράδες και σκέπτομαι και νε με παρακολουθήσετε για να βγάλουμε μαζί τα συμπεράσματα μας.
Στους αθλίους του Ουγκό τραγική εικόνα όπως στους Άθλιους της Ιερατικής όσο και να έψαξα δεν βρήκα. Επίσης και ωμές δηλώσεις σαν αυτές του κ. προέδρου δεν βρήκα αν και στο κοινωνικό ευαγγέλιο του Ουγκό υπήρχαν τρομερές συγκρούσεις.
Αλλά και καλοσύνη όπως αυτή του επισκόπου Μυριήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: