Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Δεν θέλουν φυλακές και έργα… Ένα ΚΑΠΗ ζητούν!!!


Tην γύμνια των τοπικών αρχόντων πρώην και νυν φέρνουν στο φως με μεγαλοπρέπεια τα λόγια ενός γέροντα από τον Άγιο Ιωάννη στο Σαρωνικό. «Δεν με νοιάζουν οι φυλακές, ούτε που δεν έχουμε νερό, ούτε και ο γιατρός που έρχεται κάθε Τετάρτη με νοιάζει. Ένα ΚΑΠΗ θέλουμε . κι εμείς σαν τους άλλους γέροντες, να έχουμε ένα χώρο να μαζευόμαστε , να συζητάμε , να παίζουμε χαρτάκι , να καλαμπουρίζουμε άντε και να πηγαίνουμε και καμιά εκδρομή όπως οι άλλοι. Ούτε όμως κι αυτό δεν μας φτιάχνουν!»
Παράπονο ψυχής και όχι μόνο μιας , όλε σοι ψυχές που έχουν απομείνεις ετούτο το χωριό, είναι βαριές από τα χρόνια, πιο βαριές ακόμα όμως από την αδιαφορία, από το παραγκώνισμα, από την αρχή η οποία δεν φροντίζει καν να τους έχει μια αίθουσα με μια ταμπέλα απ έξω που να γράφει ΚΑΠΗ.
Όταν έχει ήλιο μαζεύονται στο πεζούλι της πλατείας , αν ο καιρός δεν το επιτρέπει όμως; «καθόμαστε στο σπίτι και τσακωνόμαστε με τις γυναίκες και όλα μας φταίνε»
Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένα χωρίο ορεινό, όχι πολύ απομακρυσμένο αλλά σχεδόν αδειανό, έρημο. Οι νέοι δεν μένουν στον τόπο τους, μονάχα οι γέροντες απέμειναν και κάποιοι κτηνοτρόφοι. Τα βγάζουν πέρα δύσκολα μα ελπίζουν κάτι ν αλλάξει. Για τους πιο νέους , οι φυλακές υψίστης ασφαλείας που εξήγγειλε σαν υπουργός Δικαιοσύνης ο σημερινός υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας είναι έργο που θα δώσει ζωή στο χωρίο τους. Για τους γέροντες όμως το ΚΑΠΗ είναι εκείνο που θα δώσει ζωή στους ίδιους!
Πρώην και νυν δήμαρχοι του Σαρωνικού αν μη τι άλλο να είσαστε περήφανοι! Δεν έχετε κατορθώσει ούτε μια αίθουσα με μια ταμπέλα που να γράφει ΚΑΠΗ να φτιάξετε στον Άγιο Ιωάννη γι αυτούς τους λίγους που άλλη χαρά δεν έχουν και παρ ότι είναι λίγοι έχουν αξία και σημασία , και όχι μόνο στις εκλογές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: