Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Όχι το ίδιο πραματευτής με τον μυλωνά;


Έβαλε η Μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες. Αυτό το λέει ο λαός μας και σημαίνει ότι στην εποχή που δεν υπήρχαν τα μέσα επικοινωνίας ο πραματευτής ήταν αυτός που πήγαινε στα διάφορα μέρη και μετέφερε τις ειδήσεις μια και περνούσε από τα διάφορα μέρη και μάθαινε τα διάφορα νέα. Και καταλαβαίνετε επομένως κ. Γκόλια τι προσωπικότητα τεράστια ήταν την εποχή αυτή ο πραματευτής. Ενώ ο άντρας της Μυλωνούς που ήταν συνεχώς αλευρωμένος δεν μπορούσε να απολαμβάνει της ίδιας εκτιμήσεως με τους πραματευτάδες
Καιο όλα αυτά τα σκέφτηκα διαβάζοντας τη δήλωση σας ,. Ότι δηλαδή δεν μπορεί να δίνει η πολιτεία είκοσι οκτώ δισεκατομμύρια στις τράπεζες και ψίχουλα στους αγρότες.»
Κύριε Γκόλια νομίζω ότι μάλλον δεν γνωρίζετε που κατοικείτε γιατί δεν έπρεπε να κάνετε αυτές τις δηλώσεις. Όλοι αυτοί που κατά καιρους μας διοικούνε μόλις σταματήσουν να είναι επώνυμοι στη διακυβέρνηση του κράτους πάνε και γίνονται αφεντικά στις διάφορες μεγαλοεταιρείες και μέσα σε αυτές υπάγονται και οι τράπεζες. Ενώ τον δυστυχισμένο τον αγρότη τη βάση της οικονομίας του σωστού κράτους κανένας από αυτούς που πάντα διοικούνε από διαφορετικές θέσεις κανένας δεν τους ξέρει και ούτε επιθυμεί και να τον μάθει.
Και επομένως πλήρως εφαρμόζουν όλοι αυτοί την παροιμία. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποτε όλοι αυτοί θα το πληρώσουν αλλά μαζί με αυτούς και οι αθώοι που είναι ο λαός Και πουθενά δεν φταίει.
Και όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός
Δυστυχισμένε μου λαέ και ηγαπημένε
πάντοτ’ ευκολόπιστε και πάντα προδομένε

Δεν υπάρχουν σχόλια: